Publicat el 06/04/2022

Aquest any gaudirem de la Festa Major de Sant Jordi recuperant la plena presencialitat a tots els actes

 

 

Del dilluns 18 d’abril al diumenge 8 de maig gaudirem dels actes de la Festa Major de Sant Jordi, que aquest any recupera molts actes de cultura popular i tradicional.
La Festa començarà amb el pregó que serà el dijous 21 d’abril a les 12 h a la Plaça de la Vila i durant els dies següents hi haurà activitats lligades a la lectura, conta contes, tallers per a infants, presentacions de llibres —per la proximitat amb Sant Jordi— i música amb l’actuació de diversos grups com Indiana Club el dia 22 d’abril a la plaça de les Mallorquines, i V.O versions originals el dia 23 d’abril al Mercat de Montgat.
El 22 d’abril també podrem gaudir del tradicional Tast de Faves organitzat per l’associació de veïns i residents de les Mallorquines.
La Diada de Sant Jordi recuperarà molts dels ingredients tradicionals de la nostra festa com són les parades de roses i llibres, les sardanes, la botifarrada popular, el correfoc i el concert de música jove amb el grup Gattari a la plaça de les Mallorquines.

La cultura popular i tradicional catalana hi tindrà un paper cabdal amb la jornada castellera que es celebrarà diumenge 24 d’abril, i en tots els actes programats com la fi de festa el dissabte 30 d’abril amb la ballada dels gegants de Montgat, la plantada i recorregut del bestiari de foc a càrrec de la Colla de diables de Montgat, amb una jornada completa que acabarà amb el castell de focs.

Aquest any es recupera també la Festa que es celebrarà per homenatjar les persones grans de Montgat, programada per dimecres 27 d’abril amb un berenar i música en viu al Poliesportiu municipal.
La Festa s’allargarà uns dies més i el dia 6 de maig es prevista la celebració de noces d’or i el 8 de maig el concert de música Coral a càrrec del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat a l’església parroquial de Sant Joan.

Podeu consultar tots els actes de la programació a:
http://www.montgat.cat/actualitat/agenda/2262-festa-major-de-sant-jordi.html

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Montgat

 

Deixa un comentari