Publicat el 15/02/2018

Dissabte vinent s’inicien les activitats amb una trobada de més d’una vintena de mags de Catalunya

El 18è Festival Internacional de Màgia – XVIII Memorial Li-Chang torna a convertir la ciutat de Badalona en l’epicentre de la màgia i l’il·lusionisme durant el mes de febrer i els primers dies de març. El Teatre Zorrilla ha acollit aquest migdia la presentació de la programació del Festival a càrrec del seu director, Enric Magoo, amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater i del 3r tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez.

Les activitats s’inicien aquest cap de setmana amb la Trobada de Mags de Catalunya que tindrà lloc aquest dissabte, 3 de febrer, de 12 a 14 h. i de 16 a 20 h. al Centre Comercial Màgic. Al matí l’animació anirà a càrrec de Frank Màgic i a la tarda el vestíbul serà l’escenari que acollirà els trucs de més de 20 mags de diverses associacions de Catalunya.

Màgia i humor
La sala Enric Borràs del Teatre Principal acollirà el 10 de febrer, a partir de les 21 hores, una fórmula que combina l’espectacle dels mags Juan Luís Rubiales i Morrison “El Magnífico”, amb la presentació de Pepe Viyuela i la direcció d’Enric Magoo.

Tea Time
Una mica més tard que a l’hora del té, a les 18h. del 18 de febrer, el Teatre Blas Infante presenta una proposta del mag Txema que fon màgia amb desaparicions i manipulacions que transformen la realitat. Es tracta d’un espectacle apte per a tots els públics de màgia visual, creativa i molt cuidada.

Gala Internacional de Màgia
Enguany la tradicional Gala Internacional arriba a la seva divuitena edició i, per això, la programació ha previst un espectacle internacional on, a més de la màgia, no hi faltarà la música, la mímica, l’humor, el suspens i altres sorpreses. La Gala tindrà lloc des del 23 fins al 25 de febrer al Teatre Zorrilla. Les funcions compten amb la direcció d’Enric Magoo, la presentació d’Alberto Figuereido i un elenc de mags com Felipe Mejías, Mikael Szanyiel, Aaron Crown, Ivan Necheporenko i Arkadio & Bella.
El lliurament del premi Li-Chang de votació popular tindrà lloc diumenge 25 de febrer a les 19h

Gala Solidària
El teatre Blas Infante recaptarà els fons de la Gala Solidària de Màgia per al projecte Solidarimàgia que trasllada la màgia a les regions més desafavorides com l’interior de la República Dominicana o els Bateys Haitians. Una magnífica oportunitat per conèixer joves mags que aviat triomfaran als millors escenaris del món.
La Gala tindrà lloc el 4 de març a les 18 h. al teatre Blas Infante.

Activitats màgiques arreu de la ciutat

Diversos equipaments de Badalona seran també escenaris on gaudir de la màgia.
6 de febrer a les 17.30 h. Valeria Guglietti a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
9 de febrer a les 19 h. Enric Magoo al Centre Cívic la Colina.
15 de febrer a les 18 h. Joana Andreu a la Biblioteca de Sant Roc
15 de febrer a les 17.30 h Magic Sergio a la Biblioteca de Lloreda
16 de febrer a les 19 h. Mag Marin al Centre Cívic Torre Mena
20 de febrer a les 18h. Maga Gisell al Centre Cultural l’Escorxador – Nau
21 de febrer a les 17.30 h. David el Mag, a la Biblioteca de Pomar
28 de febrer a les 18 h. Selvin a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto
1 de març a les 18 h. Jordi Pota a la Biblioteca Can Casacuberta
1 de març a les 18 h. Mag Gerard a la Biblioteca de Sant Roc.

A més, les biblioteques de Badalona se sumen avui a la celebració de la Harry Potter Book Night amb tallers i activitats.

També hi ha Tallers per a “aprenents de mag” per a infants de 6 a 12 anys. A la Biblioteca de Sant Roc els dies 5, 12 i 19 de febrer a les 18 h.. A la Biblioteca de Llefíà els dies 7, 14 i 21 de febrer a les 18 h.
Dins de les activitats es torna a reeditar el Taller de formació per a mestres i educadors i educadores que es desenvoluparà els dies 6,13, 20 i 27 de febrer i els dies 6 i 13 de març, a partir de les 18 h. al Centre de Recursos Pedagògics, a l’avinguda del Maresme, 212, de Badalona. Els jocs de mans són una eina per millorar les competències comunicatives, d’autonomia i d’iniciativa personal.

El Restaurant la Sargantana presenta “Sopa de màgia” amb la Maga Gisell i Enric Magoo el 13 de febrer a partir de les 21 h.
La llibreria Saltamartí Llibres, situada al carrer del Canonge Baranera, 78, presentarà el 24 de febrer a les 12 h. una actuació de màgia a càrrec de “Brando i Silvana”.

Literatura i màgia
L’Espai Betúlia acull el pròxim 22 de febrer, a partir de les 18h. una trobada entre la realitat i la ficció amb la simbiosi del col·loqui literari  amb l’escriptor Rubén Montañá i l’espectacle màgic d’Enric Magoo i Fèlix Brunet.

Teia Moner rebrà la menció honorífica
La menció honorifica dins del Memorial Li-Chang, que es concedeix a una personalitat o empresa del món de la màgia en reconeixement a la seva carrera artística o trajectòria professional ha recaigut enguany sobre Teia Moner. Es tracta d’una professional amb una trajectòria de gairebé 40 anys on ha actuat com artista, directora, escenògrafa i creadora de titelles, i on n’ha potenciat el seu vessant més educatiu. L’any 2000 va crear el centre d’estudis Taller-laboratori d’arts teatrals amb el seu nom, entre altres iniciatives.
Durant la seva prolífica carrera ha creat més de 25 espectacles, realitzat més de 10.000 representacions en gires i festivals per Catalunya i l’estranger. En el camp de la màgia, destaca la seva feina com a directora artística del DAMA, Festival Internacional de Dones Màgiques a Terrassa (2006-2014); els treballs realitzats amb altres mags com en Magic Andreu i obres de creació pròpia (‘Minimal Màgic’, entre d’altres). És membre del col·lectiu ‘Mestres de la màgia’.

El guardó es lliurarà el 23 de febrer a les 21 h. dins de la Gala Internacional de Màgia al Teatre Zorrilla.

Badalona, centre de la màgia
L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que “per a la ciutat és un orgull apostar per un Festival que projecta la imatge de Badalona al món i ens identifica amb un fenomen cultural que cohesiona, que té una participació transversal i intergeneracional i que, a més, enguany fa un reconeixement explícit del paper de les dones al món de la màgia”.

Per la seva banda el director del Festival, Enric Magoo, ha posat en relleu que “a més del vessant lúdic dels espectacles, aquest Festival té un aspecte social i pedagògic molt important, amb activitats per a educadors i educadores i per a infants arreu de la ciutat”.

 

 

 

Deixa un comentari