Publicat el 06/05/2021

Aquest cap de setmana se celebra la Regata Dragonera al CN El Balís de Llavaneres, una competició històrica que aquest any cobrirà la costa catalana des de Llavaneres fins a Begur

La regata, puntuable pel Campionat de Catalunya de Regates d’Altura, Solitaris, A2 i A3 i Circuit Català de Regates Costaneres, es celebrarà el 8 i 9 de maig.
El Club Nàutic El Balís, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, organitza la XXXIª edició de la Regata Dragonera. Una competició històrica que, amb més de tres dècades de vida, continua gaudint d’una gran popularitat i que serà una de les grans cites de la vela catalana de creuer d’aquesta primavera.

En l’edició d’aquest 2021, que se celebra el dissabte dia 8 i el diumenge dia 9 de maig, s’hi ha inscrit més de  30 embarcacions, tot un èxit de convocatòria. Quelcom que mostra les ganes de navegar que tenen els regatistes, després que l’any passat La Dragonera s’hagués de suspendre a causa de la Covid-19.
La competició és puntuable pel Campionat de Catalunya de creuers d’altura i reduïdes i per la Copa Catalana de regates costaneres.

Noves dates i recorreguts
La principal novetat d’aquesta edició és el canvi de dates i de recorregut.
Tradicionalment, la Dragonera se celebrava pels voltants de Sant Joan, partint d’El Balís en direcció a l’illot de La Dragonera, a l’oest de Mallorca.
Aquest 2021 la cita s’avança fins al 8 i 9 de maig i s’estableixen dos nous recorreguts:
*Un de llarg pels ORC, que passa per Odas (Begur), la Llosa de Palamós i retorna a El Balís, sumant aquest 115 milles;
*Un de curt, que arriba fins a la Boia Oceanogràfica de Blanes, i que suma 32 milles.

La Dragonera, amb el seu nou recorregut costaner, promet oferir uns magnífics paisatges als regatistes i alhora un alt component tècnic, per la presència de la tramuntana i dels vents agregalats de la Costa Brava, les canalitzacions ventoses del delta del riu Tordera o l’habitual repte que suposa navegar de nit quan el vent sol bufar molt menys fort.

La sortida està prevista per dissabte, dia 8, a les 10h, mentre que l’hora límit d’arribada s’ha establert a les 15h de l’endemà diumenge, dia 9.
D’entre totes les embarcacions inscrites, destaca Comet@ de Lluís Blanchar en A2 (El Balís), l’Hydra d’Oscar Chaves en ORC (El Balís), a més del Miaja X també en ORC (El Masnou).
La Dragonera arriba a Port Balís tan sols una setmana després de la Copa d’Espanya de 420 celebrada al Club Nàutic llavanerenc. La primera gran regata de la temporada al CN El Balís va ser un gran èxit competitiu i organitzatiu, amb les mallorquines Neus Ballester i Andrea Perelló (CN Ràpita / CN Arenal) com a guanyadores categoria absoluta femenina i els locals David i Alex Charles com a campions absoluts masculins

Deixa un comentari