Publicat el 12/05/2017

Aquest cap de setmana dels dies 13 i 14 de maig, la plaça de l’Església i la plaça de l’Ajuntament es transformaran per reviure el segle XVI i seran l’escenari on es representarà l’estil de vida propi de la Calella renaixentista.

Més de 60 expositors amb els seus productes recrearan l’ambient de les places i els mercats artesanals de l’època renaixentista a la ciutat. I al centre de Calella es reviurà l’animació del carrer amb l’espectacularitat de les cercaviles del grup musical InTrobaVeritas, amb l’afegit d’un pregoner de la Fira que anunciarà els actes i de les representacions teatrals d’una Commedia dell’Arte a càrrec de La Companyia de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, principals atractius de la Fira. A més, els petits podran participar al taller “El coll escarolat de Cervantes” i podran escriure el seu propi pergamí  en el taller “La impremta renaixentista”.

Repetint la bona acollida de l’any passat, diumenge dia 14, a les 12.45 h, a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita, es durà a terme l’espectacle ‘Contabile’, una narració de contes musicals de l’època renaixentista. Per tancar la fira d’enguany, es degustarà el ja tradicional “cremat renaixentista” .

Per a aprofundir més en la Calella del Renaixement, es pot fer la ruta que recorre tota la ciutat descobrint indrets, carrers, places i cases reconegudes de l’època. Al programa es pot consultar el plànol original de la població, corresponent a l’any 1586, amb les localitzacions d’aquests indrets renaixentistes.

Durant el cap de setmana, també es podrà visitar a l’Ajuntament Vell l’exposició “Margarida Flaquer de Vall: una dona insòlita”, que tracta sobre la calellenca Margarida Flaquer, el seu origen, l’àmbit familiar, les relacions troncals entre famílies i l’expansió urbanística, entre d’altres. A més, es podrà degustar el Menú del Renaixement als restaurants La Gàbia, Luna Gaucha, La Tasqueta d’en Pep, el Cielo Extremeño, Cantinflas & Groucho’s i Ca La Nuri.

Des de l’Ajuntament de Calella s’anima a tots els visitants a compartir els seus moments preferits de la Fira a la xarxa social Instagram mitjançant les etiquetes #firarenaixentista17, #calellaesmes i #momentscalella.

Deixa un comentari