Publicat el 25/04/2020

A partir del dijous 30 d’abril i del diumenge 3 de maig, respectivament, es permet la reobertura dels dos mercats (només de les parades permeses per l’estat d’alarma, és a dir, productes d’alimentació, begudes i higiènics, planter, així com aliments per a animals de companyia

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, donada la situació d’estat d’alarma pel Covid-19, amb criteris de salut pública i de seguretat per prevenir la propagació del virus, va decretar el tancament dels dos mercats ambulants que es feien a Vilassar de Mar.
A partir del dijous 30 d’abril i del diumenge 3 de maig, respectivament, es permet la reobertura dels dos mercats (només de les parades permeses per l’estat d’alarma, és a dir, productes d’alimentació, begudes i higiènics, planter, així com aliments per a animals de companyia), complint unes estrictes condicions de seguretat i d’higiene per prevenir els contagis.
El mercat del dijous reobrirà el dijous 30 d’abril i ho farà en una altra ubicació, l’av. Eduard Ferrés, per garantir aquestes mesures.
Per la seva banda, el mercat agroalimentari dels diumenges (a l’exterior del Mercat de Flor) mantindrà la seva ubicació i reobrirà el 3 de maig.

Entre les mesures a complir hi ha la de garantir la distància de seguretat de 2 metres entre parades i entre les persones que hi accedeixin.
En cada mercat només hi haurà un punt d’accés i un punt de sortida i els accessos es regularan per garantir que no es supera 1/3 de l’ocupació de l’espai.
Entre les mesures d’higiene i sanitàries a prendre es destaquen les següents: 

Per als paradistes:
Hauran de disposar de guants d’un sol ús per a la clientela o bé solució hidroalcohòlica.
Han d’utilitzar mascaretes i guants. Després de cada client, han de rentar-se amb gel hidroalcohòlic o canviar-se els guants.
Cal recordar que qualsevol objecte pot estar contaminat. S’han de rentar les mans després d’haver tocat qualsevol superfície o utilitzat qualsevol objecte, per ex. telèfon mòbil.

Per a la clientela:
No es permetrà tocar els productes per part dels clients, excepte que si se li pugui oferir guants d’un sol ús o solució hidroalcohòlica.
La clientela haurà de respectar la distància de 2 metres i esperar el seu torn formant una cua de manera que només hi hagi 1 persona a primera línia de la parada.
Evitar l’ús dels telèfons mòbils durant la compra.

 

Deixa un comentari