Publicat el 27/03/2023

El president de RENFE, Raül Blanco, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, han presentat el nou projecte de rutes de trens turístics a la destinació Barcelona, on hi participa Mataró, en el marc de la fira de turisme B-Travel

 

 

La regidora de Promoció de Ciutat i Comerç, Núria Moreno ha participat en l’acte de presentació d’aquestes rutes que permetrà donar a conèixer els atractius del territori.

Els trens turístics temàtics són uns trens exclusius que recorreran la província de Barcelona el 2023, fent rutes d’un sol dia per donar a conèixer els seus principals atractius.
Hi haurà sis rutes que oferiran diverses experiències relacionades amb l’enoturisme, la gastronomia, el modernisme, el termalisme i la cultura marinera.
Els combois tindran una capacitat per a un centenar de passatgers, i els tres primers es posaran en marxa a la primavera.

La primera ruta que entrarà en funcionament és “El modernisme Gurmet. Canet i Mataró” que visitarà Mataró i Canet de Mar dissabte 13 de maig. A Mataró els participants gaudiran d’una visita guiada al modernisme, una visita teatralitzada a la Nau Gaudí, un tast de maduixes a la plaça Gran i una experiència gastromodernista a la casa Coll i Regàs.
El dinar també serà a Mataró i s’ha contactat amb els restaurants i les entitats sectorials per tal que puguin oferir als participants menús especials, descomptes i altres promocions.
A Mataró hi participen l’Ajuntament, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i la Fundació Iluro.

A la tarda, el tren continuarà el seu recorregut cap a Canet de Mar, on gaudiran d’altres experiències com les visites a la casa museu Lluís Domènech i Montaner, a can Rocosa, a un taller de vitralls i a un obrador de vitralls dolços.
Els trens turístics proposen paquets d’experiències amb l’objectiu d’oferir al visitant una oferta turística que fomenti la mobilitat sostenible, la interconnexió amb tot el territori i el turisme de proximitat.
Els bitllets es podran comprar a les estacions i a la pàgina web de RENFE.

Les altres rutes són:
 “La Barcelona espurnejant: visita els vins espumosos” a Sant Sadurní d’Anoia;  la ruta sobre “Fotografia del Modernisme” a Terrassa; la ruta “Descobreix el mar de la Costa de Barcelona” a Vilanova i la Geltrú i Sitges; la ruta “Un mar d’històries” a Badalona i la ruta “Naturalesa i relax a Barcelona” amb destí Granollers.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins dels actes commemoratius del 175è aniversari que aquest any Mataró impulsarà juntament amb altres administracions i institucions, per promocionar el nom de la ciutat en l’àmbit nacional i internacional.

 

Redacció
Imatge: regidora de Promoció de Ciutat i Comerç Núria Moreno, al centre de la imatge, amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, a la seva esquerra, i el president de RENFE, Raül Blanco, més a l’esquerra. Foto: Ajuntament de Mataró
Font: Ajuntament de Mataró

 

Deixa un comentari