Publicat el 27/06/2022

Els serenos tindran presència continuada al territori en horari nocturn per afavorir la detecció i comunicació d’incidències a l’espai públic i millorar la convivència

 

 

 

L’alcalde, David Bote, el regidor de Seguretat Pública, Juan Carlos Jerez i el regidor d’Ocupació, Sergi Morales, han presentat el nou servei de serenos.
Es tracta d’una prova pilot que té per objectiu millorar la convivència i la percepció de confiança a l’espai públic; incrementar l’eficàcia i eficiència dels serveis públics; i augmentar la capacitat preventiva, inspectora i assistencial dels serveis de seguretat, civisme i espai públic durant l’horari nocturn.

L’equip d’agents cívics nocturns (serenos) estarà format per 12 persones -2 de les quals seran les coordinadores del servei- contractades per l’Ajuntament mitjançant una convocatòria de plans d’ocupació propis per afavorir la inserció de persones amb dificultats d’inserció laboral.
Aquests 12 agents cívics nocturns aniran identificats com a “serenos” i faran tasques de suport als serveis de l’Ajuntament que habitualment no treballen en horari nocturn.

La seva tasca fonamental serà la detecció i comunicació d’incidències a l’espai públic a través de la presència continuada al territori. Tindran rutes de servei predefinides i coordinades amb Policia Local, a qui avisaran sempre que es produeixi alguna incidència relacionada amb la seguretat, el civisme i la convivència, les ocupacions, els horaris de tancament d’activitats públiques… També vetllaran per detectar incidències a l’espai públic vinculades a l’abocament de residus i la neteja, i actuaran com a informadors de campanyes de prevenció i detecció en situacions relacionades amb la violència de gènere o situacions de vulnerabilitat, entre d’altres.

Entre les seves funcions també hi haurà la de fer acompanyament puntual a persones vulnerables, quan ho requereixin els serveis municipals corresponents -Benestar Social, Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i Servei d’Atenció Integral (SAI)-.

Els serenos treballaran de dilluns a diumenge, de 22 a 5 h, i a cada servei hi haurà 3 parelles formades per 2 serenos cadascuna, desplegades pels 3 districtes policials: Cerdanyola-Oest, Centre-Sud i Rocafonda-Est. Els caps de setmana també es desplegaran a la zona d’especial atenció en l’àmbit del consum d’oci i, durant Les Santes, la seva presència es concentrarà en els espais on tinguin lloc els actes de la Festa Major.

La prova pilot del nou servei de serenos s’ha iniciat el 4 de juliol i tindrà una durada de 6 mesos.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari