Publicat el 09/11/2019

El dissabte 16 de novembre el TecnoCampus Mataró-Maresme acollirà una Jornada d’Educació per a la Ciutadania Global que porta com a títol “Què podem fer a Mataró per millorar el món?”

La sessió va adreçada a tota la ciutadania però es centra en docents, entitats i treballadors municipals per aprofundir en el concepte d’educació transformadora. En la primera part està prevista la conferència de la tècnica d’educació per a la justícia global i directora de Creart ONG, Carol Pujades, i en la segona part serà el torn de mostrar bones experiències de Mataró.

La Jornada d’Educació per a la Ciutadania Global, “Què podem fer a Mataró per millorar el món?” se celebrarà el 16 de novembre, de les 9.30 a les 13.30 h al TecnoCampus Mataró-Maresme (Centre de Congressos – Sala Burriac). Els objectius de la jornada són assentar les bases de que és o ha de ser l’educació per la ciutadania global, posar en valor les experiències que s’estan portant a terme a Mataró, conèixer experiències innovadores, presentar els recursos que l’Ajuntament està preparant per al proper 2020 i crear sinergies entre diferents actors participants.

Segons també informa el consistori mataroní, la primera part del matí serà per a la conferència de Carol Pujades, tècnica d’educació per a la justícia legal i directora de l’ONG Creart (Cooperació Internacional i Educació per a la Justícia Global a través de l’art i la creativitat) i la segona part es dedicarà en posar en valor experiències que es fan a Mataró.

Aquesta primera jornada ha de servir per posar sobre la taula un marc conceptual comú i poder fer difusió de les bones pràctiques ja existents al territori. Aquesta acció s’emmarca en el procés d’elaboració del Pla d’Educació per al Desenvolupament que inclou el Pla Director de Solidaritat i Cooperació (2018-2022). En la jornada es presentarà la metodogia per fer aquest pla, es presentaran els recursos que ofereix aquesta estratègia, entre la que està la convocatòria de subvencions, per primera vegada per accions d’educació per a la ciutadania global, prevista per al mes de gener, i una formació relacionada amb aquesta convocatòria.

Deixa un comentari