Publicat el 17/07/2016

El Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament ha instal·lat  dos nous desfibril·ladors semiatomàtics a les platges del Varador i El Callao, una acció que s’inclou en el projecte Mataró, ciutat cardioprotegida. Aquests dos aparells, els primers ubicats a la via pública, se sumen als 12 que es van instal·lar durant el 2015 als equipaments de major afluència de públic i als 16 que s’han instal·lat aquest 2016 a equipaments esportius i centres cívics de la ciutat.

Els aparells estan ubicats davant de la caseta de Creu Roja de la platja del Callao i a la sortida, banda mar, del pas subterrani del carrer de Sant Antoni, a la platja del Varador. Els aparells són lleugers i fàcils de fer servir, de forma que la majoria de persones poden realitzar les maniobres de reanimació necessàries davant d’un cas d’aturada cardíaca. Un cop connectats, els desfibril·ladors proporcionen instruccions sonores en català o en castellà a qui els fa servir. L’aparell avalua les constants vitals i mai fa una descarrega si no és necessària. A més, els models que s’instal·len ara poden detectar el pes de la persona, de manera que la descàrrega, si es necessita, és proporcional a les condicions físiques, o a si es tracta d’un adult o un nen.

A banda d’aquests nous desfibril·ladors, les platges de Sant Simó i de Ponent també compten amb punts de socors deslocalitzats que en cas d’emergència sols prémer un botó marquen el 112.

Mataró, ciutat cardioprotegida
La iniciativa forma part del projecte Mataró, ciutat cardioprotegida, que com a objectiu per al 2020 preveu que en un radi de 400 m hi hagi sempre un desfibril·lador disponible. El Programa d’Actuació Municipal del 2016 contempla ampliar el nombre de desfibril·ladors instal·lats a la ciutat, fruït d’una aportació ciutadana rebuda durant el procés participatiu d’elaboració del PAM i el pressupost.
La instal·lació d’algun d’aquests aparells a l’espai públic, que s’ha concretat amb aquests dos nous aparells al front marítim, també va ser una aportació del grup municipal del PP al PAM.

Deixa un comentari