Publicat el 12/07/2017

L’equipament municipal, gestionat per la Societat Protectora d’Animals de Mataró, disposa de 70 places per a gossos i de 80 per a gats

L’alcalde, David Bote, té previst inaugurar aquest proper dissabte 15 de juliol a les 11 h les noves instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics Cal Pilé. L’equipament municipal, situat a la carretera N-II, km 648, està gestionat per la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i té capacitat per a 70 gossos i 80 gats.

El trasllat del servei municipal de recollida i acollida d’animals ha vingut motivat pel fet que les instal·lacions de la gossera municipal situada al carrer de Galícia no reunien les condicions òptimes per als treballadors ni tampoc els requeriments adients per garantir una bona atenció dels animals allotjats (gats i gossos). Aquest trasllat ha fet necessari dur a terme un seguit d’actuacions per adequar les instal·lacions de Cal Pilé, especialment per traslladar-hi la colònia de gats i poder-los ubicar garantint el seu benestar -a les instal·lacions de Cal Pilé només es disposava de gateres individuals-.
Les obres que s’han realitzat han consistit en la construcció d’una gàbia per a gats adossada a la façana oest del refugi, amb separacions interiors per a diferents tipus de gats i casetes de fusta per a resguard dels animals. S’ha redistribuït l’espai existent per crear 3 noves gàbies de quarantena per a gossos i 4 gàbies de primera atenció. També s’han eliminat els patis d’esbarjo exteriors i el tancament a la zona d’accés principal a les instal·lacions, i s’ha ubicat una zona de rentat d’animals. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Món Vertical SLU per un import de 71.432,16 € (IVA inclòs).
D’altra banda, l’Ajuntament ha adequat la xarxa de clavegueram del refugi de Cal Pilé per facilitar l’evacuació de les aigües pluvials, amb una inversió de 5.516,80 € (IVA inclòs).
L’SPAM té adjudicat el servei de recollida i acollida d’animals mitjançant una pròrroga de dos anys del contracte que finalitzarà el 2018.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits urbanístics necessaris per disposar el sòl on construir un nou centre d’acollida d’animals al solar ubicat sota la deixalleria del carrer de Galícia.

 

Deixa un comentari