Publicat el 01/07/2018

Mataró acollirà el proper 5 de juliol, a les 19 h, a la Biblioteca Antoni Comas, la segona xerrada informativa sobre l’acolliment familiar

Aquesta xerrada la porta a terme l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) per aconseguir famílies d’acollida pels infants de 0 a 6 anys que actualment resideixen en centres residencials d’acció educativa. En base a la procedència d’aquests infants, el Govern va definir l’any passat vuit municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris, entre els quals hi ha Mataró.

En aquest context, l’Ajuntament de Mataró es va comprometre a través d’una declaració institucional a fomentar mesures de coneixement de l’acolliment familiar entre els veïns d’aquest municipi. I enguany, aquestes mesures han estat la programació de tres xerrades informatives per aquelles famílies que volen o tenen intenció de ser acollidores. La segona d’aquestes xerrades és el 5 de juliol, a les 19h, a la Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110) i el 21 de novembre es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra. De la mateixa manera, a tots els equipaments municipals es pot trobar informació sobre aquesta mesura de protecció a la infància.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla estratègic per promoure l’acolliment familiar dissenyat per l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció que té com a objectiu, entre d’altres, crear una cultura de l’acolliment familiar al nostre país.

Els municipis que l’ICAA ha identificat com a prioritaris i amb quals s’hi està treballant són: Barcelona, Badalona, Mataró, l’Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència i a la vegada un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. La Llei 14/2010, sobre els drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència, apunta que sempre que sigui possible les mesures d’acolliment tenen preferència respecte les altres, recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’infant.

Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més de 1.000 infants, tot i així hi ha nens i nenes de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres, són grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.

Deixa un comentari