Publicat el 10/03/2021

Actes de petit format, amb aforament limitat – alguns amb cita prèvia -, control d’aforament i retransmissions en directe i a les xarxes socials, són les mesures que aplicarà l’Ajuntament i la Comissió de Setmana Santa de Mataró per poder celebrar la festa davant la situació sanitària actual

Amb l’objectiu de mantenir viva la tradició mataronina, la Comissió de Setmana Santa i l’Ajuntament de Mataró fa mesos que treballen per poder oferir a la ciutat una adaptació dels actes tradicionals de la festa, seguint totes les normatives sanitàries establertes.
Les germandats de la ciutat oferiran diferents actes presencials, amb control d’aforament, entrada preassignada i distància de seguretat.

Un dels primers actes destacats serà el Pregó de la Setmana Santa que es farà el dissabte 13 de març a les 18 h al Teatre Monumental.
El pregoner i anunciador de la Setmana Santa Mataronina serà Didac Padilla, un jove confrare de Mataró membre de la Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de la Esperanza, i fins ara era costalero de Jesús. L’any passat va participar molt activament de la campanya #setmanasantaacasa.
Presentat per Ivan Romero i Sandra Garcia, pregoners del 2019, l’acte comptarà amb l’acompanyament musical d’Esencia Flamenca  que vindran directament des de Sevilla.
D’entre els actes n’hi ha dos que es faran a l’espai públic.
Diumenge 28 de març se celebrarà la tradicional matinal de Saetas a la carpa del Parc Central. Aquesta XXXIII edició comptarà amb la participació de cantaor com Manuel Lopera, Pepa López i Carlos Delgado entre d’altres. Cantaors de renom en el panorama català. També actuaran a l’acte els quadres de ball de La Casa de Andalucía, Divina Pastora i la Peña Al Andalús.

L’altre és l’homenatge a la ciutat dels Armats de Mataró que la tarda de Dijous Sant, 1 d’abril, no faltarà a la cita a la plaça de l’Ajuntament. Aquest tradicional acte en el qual els Armats mostren les seves desfilades, s’adaptarà a les normatives vigents, tant pel que fa al públic com en el seu funcionament, ja que no hi podran participar tots els armats per tal de respectar les mesures de distanciament.
El públic estarà assegut al voltant de la plaça i accediran pels quatre punts d’entrada a l’espai. Es faran dues representacions, a les 17 h i a les 19 h.

Tant per la Matinal de Saetas i per l’Homenatge a la ciutat caldrà agafar cita prèvia pròximament a través del web de culturamataro.cat. L’obertura de l’aplicatiu per adquirir les entrades s’anunciarà a les xarxes de l’Ajuntament.
La gent que no pugui accedir a aquests dos actes i al Pregó ho podrà veure en directe a Mataró Audiovisual, al youtube de Mataró Audiovisual i al web culturamataro.cat.
En tots els actes és obligatori l’ús de la mascareta, la higiene de mans i la distància física interpersonal. Podeu consultar tota la programació i informació de la Setmana Santa de Mataró al web: setmanasantamataro.cat

Foto: Comissió de Setmana Santa de Mataró. Desfilada dels Armats de Mataró, patrimoni cultural de la ciutat.

Deixa un comentari