Publicat el 24/01/2023

La Germandat Antiga de Sant Antoni Abat de Mataró i l’Ajuntament de Mataró organitzen els Tres Tombs, tradicional recorregut en honor Sant Antoni Abat com a homenatge a traginers, pagesos i animals de peu rodó

 

 

 

La festivitat de Sant Antoni Abat, una de les més arrelades al calendari de festes tradicionals. La festa dels Tres Tombs se celebrarà a Mataró el diumenge 5 de febrer a les 12 h al passeig Marítim, amb un recorregut ampliat que anirà del Passeig del Callao fins a l’entrada del Port.

El ritu principal dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i d’altres animals de tir rebent la benedicció dels animals. Antigament, es donava tres voltes al voltant d’un espai on es feia una gran foguera feta amb ramatge verd. Més endavant, els tombs es traslladen al voltant de l’església de Sant Antoni o en la seva absència, entorn de la imatge del sant, des d’on es fa la benedicció dels animals.

El primer tomb era per demanar protecció pels animals, el segon tomb, per demanar una bona collita i el tercer, per demanar salut per a les persones.

Una quinzena de carros i carruatges representatius de la mobilitat, els serveis, els transports entre pobles o de les feines agrícoles i rurals es concentraran al passeig del Callao, on a partir de les 12 del migdia iniciaran el recorregut. L’acte comptarà amb l’organització de la Comissió de Setmana Santa de Mataró en la tradicional benedicció dels animals que es farà al passeig del Callao al costat del Centre Natació Mataró.

El benestar animal, una prioritat a la festa mataronina

L’organització de la festa aplicarà durant la seva celebració de l’activitat el protocol de benestar animal, seguretat i reglament d’ordre de les cavalcades i passades de la Federació Catalana dels Tres Tombs per tal d’assegurar el correcte desenvolupament de la festa i la seguretat dels animals i participants.
Comptarà també amb la presència d’un servei d’assistència sanitària i d’un servei d’assistència veterinària des de l’arribada dels participants fins a la seva finalització.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari