Publicat el 25/10/2019

Mataró serà ciutat d’acollida de la sisena etapa, el dissabte 28 de març del 2020, de l’edició 100 de la Volta ciclista a Catalunya

Mataró ha estat ciutat de sortida en els darrers sis anys consecutius. L’any 1982 va ser la darrera vegada que la ciutat acollia un final d’etapa, on va guanyar l’holandès Johan Van de Velde, que va fer pòdium del Tour de França el mateix any.

Després de sis anys consecutius realitzant sortides d’etapes de la Volta, Mataró aposta ara per una arribada que a més es produirà el dissabte 28 de març, en la sisena etapa, i on s’espera una afluència massiva de públic per rebre a les màximes figures del ciclisme internacional.

L’any 1982 va ser la darrera vegada que Mataró va poder veure un final d’etapa, en una jornada que començava a Ogassa (Girona) i que va tenir com a vencedor Johan Van de Velde, en una temporada on l’holandès va finalitzar al podi del Tour de França.

Prèviament també havien aixecat els braços a Mataró ciclistes mítics i clàssics de la “Volta” com Luis Ocaña (Mollet – Mataró, 1970), Vicente Iturat (Barcelona – Mataró, 1955) i Julián Berrendero (Palamós – Mataró, 1943).

D’aquesta manera, Mataró viurà una arribada de la Volta per cinquè cop en la història de la cursa, mentre que ha estat escenari de deu sortides.

La Volta Ciclista a Catalunya reuneix any rere any els millors ciclistes del món, com es va demostrar en la passada edició, on van prendre la sortida ciclistes com els vigents guanyadors del Tour de França i el Giro d’Itàlia, Egan Bernal i Richard Carapaz, l’excampió del món Alejandro Valverde, el britànic i quatre cops guanyador del Tour, Chris Froome, o els francesos Thibaut Pinot i Romain Bardet, a banda del guanyador, el colombià Miguel Àngel López, i moltes altres figures mundials.

L’edició del centenari de la Volta es disputarà del 23 al 29 de març de 2020, i ja té confirmades de forma oficial les arribades a Mataró, Port Ainé i Vallter 2000, la sortida d’una etapa a Ripoll i la presència de Banyoles.

Deixa un comentari