Publicat el 11/05/2022

Enogastronomia, perfum i flors, l’esdeveniment inclou el V Concurs Internacional del Perfum Mouillette d’Argent, un referent en el sector de la perfumeria d’autor

 

 

 

Enguany es manté la Ruta dels Sentits per la restauració del municipi, gràcies a la qual el públic podrà degustar les propostes gastronòmiques (maridades amb vins de la DO Alella) elaborades pels restaurants, forns i pastisseries del poble, a l’entorn de la rosa, la fragància seleccionada per al Concurs Internqacional del Perfum de 2022 i, doncs, la flor que caracteritzarà la decoració floral i altres esdeveniments del 5è Maridatge.
Es recupera la Fira del Perfum i la Flor, amb artesania local i comarcal, amb itineraris olfactius pels carrerons i espais del barri antic. Així com també torna, el Sopar dels Sentits a quatre mans als jardins de ca l’Antiga, amb les propostes gastronòmiques dels xefs Francesc Rovira, de la Fonda Xesc de Gombrèn (estrella Michelin), i Iolanda Bustos, la cuinera de les flors per excel·lència, sempre vinculada al Maridatge dels Sentits, i amb maridatge de vins de 4 cellers de la DO Alella.

Enguany, també hi ha novetats: la cloenda del Maridatge al teatre de la Palma, amb l’harmonia de dansa i art floral, dirigida per Jordi Abelló i protagonitzada per Olga Lladó.

V Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent
Certamen de carácter anual adreçat a perfumistes professionals de tot el món que vulguin donar a conèixer la seva capacitat creativa, es durà a terme dijous, 26 de maig. Certamen que ha arrelat i ha singularitzat Teià, gràcies al lideratge del Beauty Cluster de Barcelona i Ainea Perfums

El jurat del premi estarà presidit pel mestre perfumista Rossend Mateu i conformat per un grup d’experts en el món del perfum, el disseny, el vi, l’art i els perfumistes guanyadors de l’edició de 2021.
La rosa serà la protagonista amb dues varietats que s’utilitzen per a la perfumeria, la rosa damascena i la rosa centifolia.
La rosa damascena és la que trobem a Bulgària i Turquia i el procés que s’utilitza per extraure l’oli essencial és la destil·lació.
En canvi, al Marroc, la rosa que s’utilitza és la centifolia i el procés que s’utilitza és el d’extracció per solvents i el que obtenim d’aquest procés és absolut  de rosa. La rosa obtinguda per destil·lació és més fresca i vibrant, mentre que l’absolut de rosa és més potent i talcós.
La rosa més preuada és la búlgara, tot i que podem comptar amb la rosa de maig (centifolia) de Grasse, però se’n produeix molt poca quantitat, destinada a les grans cases de perfums com Guerlain, Chanel o Dior.

Hi haurà tres premis Mouillette d’Argent
      – Premi al millor perfum – categoria general
      – Premi del públic
      – Premi al millor perfum – categoria perfumeria independent

El jurat seleccionarà entre tots els perfums enviats, 6 perfums de la categoria general i 6 perfums de la categoria freelance, que passaran a la final, i dels quals es triarà el millor perfum de cada categoria.

Addicionalment, aquests 12 perfums finalistes seran els que competiran per a convertir-se, un d’ells, en el guanyador per votació del públic en general.

El premi del públic serà per votació oberta entre els veïns i veïnes de Teià i tots els participants del Maridatge, però també hi haurà punts de votació a diferents perfumeries de Barcelona i al Congrés de Perfumeria.
A Teià, el punt de votació al Premi del públic serà a la Unió, on podreu olorar els 12 perfums finalistes d’aquesta edició.

Guardons. Els tres premis seran atorgats a l’Espai d’Art Ca l’Antiga, en un acte públic, el dijous 26 de maig a les 19 h.

Per assistir-hi com a públic cal inscripció prèvia a: https://forms.gle/d3vnfAxa7h6pZRuc8

Finalment, una novetat que se’n desprèn: gràcies a la direcció del Dr. Josep de Haro Licer, especialista en Sensorialitat, s’anirà desplegant al llarg de 2022 i 2023 un projecte per convertir Teià en el primer poble que, de forma global, participa en la construcció d’un patró sensorial i olfactiu amb la col·laboració de tota la població, amb un mapa olfactiu territorial.

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Teià

 

Deixa un comentari