Publicat el 13/01/2017

L’Screamin’ Festival, considerat un dels certàmens més importants dedicats al Rock & Roll dels anys 50, ha estat nominat als Ameripolitan Music Awards 2017 en la categoria de millor festival. Comparteix nominació amb el Nashville Boogie, el New England Shake Up, el Best Little Cowboy Gathering i el Westport Roots Festival (tots ells celebrats als Estats Units).

Creats l’any 2014 pel músic texà Dale Watson, els Ameripolitan Music Awards volen donar reconeixement a tots aquells que dediquen la seva vida al Rock & Roll, des de cantants, fins a locutors de ràdio, passant per festivals. Els guanyadors s’escullen a través de votació popular, es pot votar al web oficial dels premis. Els guanyadors es sabran el proper mes de febrer, durant la gala que es celebrarà al Paramount Theater d’Austin (Texas, Estats Units).  

L’Screamin’ Festival va néixer a Calella fa dinou anys i des de llavors no ha parat de créixer. En l’edició del 2015 van assistir amants de la música de fins a 26 nacionalitats diferents que van poder gaudir del millor Rock & Roll a la platja i a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha valorat molt positivament aquesta nominació i ha recordat la importància que té per Calella que  l’Screamin’ Festival es recuperés al 2011: “L’Screamin’ Festival ens aporta una internacionalització que no és fàcil d’aconseguir, l’Screamin’ porta el nom de Calella arreu del món”. És el primer cop que un festival que no és estatunidenc està nominat als premis.

D’altra banda, Calella també és la seu del Calella Rockfest, un festival que se celebra a l’octubre, encarat al rock més clàssic, el hard-rock i el blues rock. El festival, que va néixer el 2013 amb la intenció de portar grups musicals d´àmbit internacional a la ciutat, està inclòs en la llista dels millors festivals del 2016 de la revista Ruta 66.

Deixa un comentari