Publicat el 18/02/2019

Coincidint amb l’inici de la nova programació, l’Oficina de Turisme ha estrenat una nova temporada i imatge

Seguint les directrius de les interioristes, Natàlia i Dolors Roma, l’espai ha estat transformat amb un disseny més actual i adequat a les dimensions i les necessitats d’aquest tipus de servei. S’han substituït els mobles de fusta per un mobiliari més actual i s’ha instal·lat un vinil de grans dimensions amb una foto de vinya, amb l’objectiu de promocionar el municipi com a capital de la DO Alella i donar la sensació al visitant que ha arribat a una destinació vitivinícola.

La renovació de l’espai interior s’afegeix a la reforma dels exteriors al pati de Can Lleonart, amb la instal·lació d’una gran pèrgola de fusta per fer més còmoda l’estada de les persones assistents a les diferents activitats que s’organitzen en aquest espai, com ara l’Enotast mensual programat per l’Oficina de Turisme. El cost de la reforma ha superat els 34.000€.

Recuperació del servei d’enoteca

L’estrena dels Diumenges de Vins i de la nova decoració, va coincidir també amb la posada en marxa del servei d’enoteca. Cada mes es podran tastar tres referències diferents de vins del territori DO Alella a un preu de 2.5€ per copa. El tast anirà acompanyat d’una petita explicació per part del personal de l’Oficina de Turisme sobre les característiques del vi i el celler elaborador.

Rutes patrimonials el segon diumenge

Igual que es van fixar les dates dels Diumenges de Vins i els Diumenges de Most per a l’últim diumenge de cada mes, també s’ha fixat un dia fix per a les rutes i visites guiades per donar a conèixer el patrimoni natural, cultural i històric del municipi. Serà sempre el segon diumenge de cada mes.

El programa de l’any inclou set sortides: quatre de patrimoni natural i tres de patrimoni històric i arquitectònic.  Els itineraris de natura, es faran per diferents zones del Parc Serralada Litoral i el Parc Serralada de Marina, i permetran descobrir el paisatge i el patrimoni natural del poble, marcat per la vinya i la cultura vitivinícola. Són aptes per a públic infantil, ja que durant les mateixes s’explicaran llegendes relacionades amb els indrets que es visitaran i es faran activitats d’orientació, que els infants hauran de resoldre. El preu per a majors d’edat és de 4€, de 9 a 17 anys es paga 2€ i és gratuït per a infants de 0 a 8 anys.

Les visites pel nucli d’Alella s’adrecen al públic adult. Són dues hores de recorregut per descobrir el patrimoni històric i arquitectònic del municipi. El punt de trobada és a les 10h a l’Oficina de Turisme. La visita acaba amb una copa de vi DO Alella. El preu és de 5€.

Rutes pel patrimoni natural

  • La Ruta de les Fonts – 10 de febrer.
  • La Vall de Rials – 14 d’abril.
  • Antics camins veïnals – 13 d’octubre.

Visites al nucli del poble

  • Alella 1000 anys d’història – 10 de març.
  • Les cases senyorials d’Alella – 12 de maig.
  • El modernisme a Alella – 10 de novembre.

 

Deixa un comentari