Publicat el 29/04/2018

Segons un informe de la Diputació de Barcelona, el Maresme obté una bona afluència de visitants durant tota la setmana, especialment pel que fa a l’ocupació hotelera, malgrat que la Setmana Santa s’hagi celebrat amb molta antelació respecte a l’any passat i la situació meteorològica inestable.

La darrera Setmana Santa s’ha tancat amb uns nivells d’ocupació turística inferiors respecte a la temporada 2017. Segons l’Enquesta Flaix d’ocupació turística, duta a terme pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona, l’ocupació als allotjaments turístics de l’Entorn de Barcelona durant la Setmana Santa ha estat en general inferior a la del 2017 a les quatre tipologies d’allotjament que s’analitzen: hotels, turisme rural, càmpings i apartaments turístics.

Segons també informa el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, es tracta d’un descens on han pogut influir factors com el meteorològic, que enguany ha tingut incidència a nivell molt local, amb dies de sol, dies amb núvols arreu, vent en determinats indrets i precipitacions molt disperses; les reserves a última hora, i per tant no hi ha hagut tanta reserva anticipada, com va passar l’any passat; o les dates d’aquesta Setmana Santa, que han estat abans que el 2017.

El Maresme, resisteix la davallada de visitants

Tot i arrossegar la tendència generalitzada de la demarcació, el Maresme ha obtingut resultats positius en diversos indicadors. Pel que fa a l’ocupació hotelera, la comarca ha estat líder pel que fa als dies festius i feiners de la Setmana Santa: en els dies festius es va arribar a una taxa d’ocupació del 81, 4% i les jornades laborables van registrar una ocupació hotelera del 77,4%.

Pel que fa a l’ocupació en turisme rural, el Maresme presenta l’ocupació més “baixa”(66,7 %) de les vuit comarques analitzades, seguida de l’Alt Penedès (78,2%) en els dies festius, mentre que en els laborables l’ocupació puja sensiblement. En relació a l’ocupació en càmpings i apartaments turístics, la comarca s’integra dins la destinació Costa Barcelona, que incorpora els establiments de les comarques del Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Els càmpings de Costa Barcelona, que acullen més del 90% de places de la província, han registrat un petit decreixement d’1,5 punts percentuals de mitjana. L’ocupació mitjana dels apartaments de l’àmbit de la marca Costa Barcelona ha estat del 71,9%, -4,3 pp per sota del valor aconseguit el 2017.

 

Deixa un comentari