Publicat el 04/07/2022

El Museu Arxiu de Santa Maria presenta el llibre dels Cartells de Les Santes, el dimecres 13 de juliol, a les 19 h, a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro

 

 

És el catàleg de l’exposició que l’estiu passat mostrà la col·lecció de cartells anunciadors de la festa de Les Santes guardada per l’entitat, la més completa que es conserva, amb exemplars únics del tombant del segle xix al segle xx.

Publicat per l’editorial Efadós, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i de la Fundació Iluro, és un llibre de l’equip del Museu Arxiu de Santa Maria, coordinat per Nicolau Guanyabens i Conxi Duro.
Els textos dels cartells són obra de Jordi Malé i els dels capítols, de Jaume Calsapeu. Els seus treballs de documentació entorn de la iconografia, l’autoria i el context històric de cada cartell, han permès redescobrir un conjunt documental excepcional.

Art i Festa. Els cartells de Les Santes de Mataró convida a explorar l’empremta poderosa dels cartells de la Festa Major mataronina, els quals, amb el seu llenguatge, la seva plasticitat i la mirada personal de cada artista, han esdevingut un element fonamental de la celebració festiva, a més de projectar-la a peu de carrer.
Tot un recorregut per la història i l’art gràfic de la ciutat al llarg de més de cent anys.

 

Redacció
Imatge i font: Museu Arxiu de Santa Maria

 

Deixa un comentari