Publicat el 03/03/2015

Llavaneres va presentar, el passat 26 de febrer, la temporada del pèsol garrofal en un acte oficial a la sala de plens, que va reunir productors, restauradors i representants institucionals.
Els assistents van poder fer un primer tast de pèsol ofegat de Llavaneres i prendre nota que a l´abril, com és tradició, la vila s´omplirà d´activitat en una nova edició de la Festa i la Mostra del Pèsol.
L´alcalde, Juan Manuel García, va donar la benvinguda i, tot seguit, el regidor de Promoció Econòmica, Joan Mora, va agrair la col·laboració de les hortes i va explicar que tot i que ja s´han collit els primers pèsol, el gruix de la producció arrencarà en unes tres setmanes.
A l´acte, també hi va assistir Joan Roca, diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona; Josep Lluís Martí, director gerent del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i Roser Moré, presidenta de la Federació d’Associacions i Gremis d’Empresaris de Mataró i Maresme (FAGEM), entre d´altres.
Després dels parlaments, els assistents van poder degustar els primers pèsols ofegats de Llavaneres de la temporada, servits pels restaurants Vil·la Minerva, Mas Nadal i Pins Mar.
Llavaneres es prepara per a un mes d´abril intens. Durant tot el mes, se servirà la Mostra Gastronòmica als restaurants participants, i del 17 al 19 d´abril el parc de Ca l´Alfaro tornarà a convertir-se en espai firal, amb una proposta renovada que, com sempre, tindrà el pèsol garrofal com a protagonista.
Denominació d´origen protegida
La principal novetat, tal com va explicar Joan Mora, és que la Regidoria de Promoció Economica, Empresa, Comerç i Turisme està treballant per crear una Denominació d´Origen Protegida a l´entorn del pèsol garrofal de Llavaneres, que actualment és una marca de garantia de qualitat. El primer pas serà buscar els marcadors genèrics del pèsol, per definir què és pèsol garrofal de Llavaneres. Aquest serà un procés d´uns dos anys de feina, i engegarà amb la propera sembra 2015-2016. Les hortes que vulguin tenir la DOP hauran de passar un control estricte.

Deixa un comentari