Publicat el 02/09/2014

Llavaneres estrenarà aquesta tardor un nou format de la Festa del Pèsol. Una de les novetats és que la Festa viurà el tret de sortida per a l´octubre, coincidint amb la sembra del pèsol, que marca l´inici de la temporada. El cap de setmana del 4 i 5 d’octubre, Llavaneres convida a conèixer una mica més la seva perla verda. Dissabte, durant tot el dia, i diumenge al matí, hi haurà tota mena d´activitats al centre del poble. Entre d´altres, s´organitzaran tallers de pagesia i s´ensenyarà com és un hort mediterrani i com es planten els pèsols. A més, hi haurà botigues al carrer, concurs de fotografia i maridatge de vins de la DO Alella amb productes de l´horta de Llavaneres.
El pèsol garrofal de Llavaneres està distingit amb una marca de garantia de qualitat, que només obtenen les hortes del terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres
A més de marcar l´inici de la temporada amb la Festa de la Sembra, la Regidoria de Promoció Econòmica. Comerç i Turisme i els productors locals volen donar a conèixer tot el calendari de conreu del pèsol garrofal de Llavaneres, que juntament amb la Coca de Llavaneres, és el producte més emblemàtic de la gastronomia local.
Cap al gener està previst organitzar unes visites a les hortes del poble, perquè els assistents puguin veure les pesoleres en la plenitud de la seva floració.
La següent proposta d´aquest nou format de la Festa del Pèsol, segons avança el regidor de Promoció Econòmica, Joan Mora, es farà coincidint amb la primera collita, cap al mes de febrer. Serà un tast de pèsol garrofal.
Ja a l´abril, tornarà, amb canvis, la tradicional Festa del Pèsol: amb venda de pèsols, degustació popular i altres activitats.


El calendari del pèsol
Octubre: 
Plantació
Gener:
Floració de les pesoleres
Febrer:
Primera collita
Maig:
Final de la temporada

1a Festa de la Sembra

INICI DE LA TEMPORADA DEL PÈSOL DE LLAVANERES
Dies: 4 i 5 d’octubre de 2014
Horari: Dissabte tot el dia i diumenge matí
Lloc: Carrer de Munt, plaça de la vila i passeig Mare de Déu de Montserrat
Participants: Comerços locals, productors de pèsol, restauradors, pastisseries i altres agents econòmics i culturals.
Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme

Activitats
Botigues al carrer
– Concurs de fotografia
– Tallers d’hort urbà i de pagesia
– Tast de vins DO Alella. Maridatge amb productes de les hortes de Llavaneres

Deixa un comentari