Publicat el 25/03/2021

John Sheridan ha estat el guanyador del 45è Trofeu Torretes de Fotografia del FESTIMATGE 2021, en el qual hi han participat 346 fotògrafs de 42 països diferents, que han presentat 3376 fotografies

El Trofeu Torretes de Fotografia, considerat com un dels més prestigiosos d’Espanya, consta de quatre apartats: fotografies monocromes de temàtica lliure, fotografies en color de temàtica lliure, fotografies en color relacionades amb el mar en tots els seus aspectes, i fotografies en color sobre Costums i Tradicions Catalanes.
El guanyador del Trofeu d’Honor és l’autor que treu la millor puntuació sumant els tres primers apartats. I enguany, aquest fotògraf ha estat John Sheridan.
Entre la resta de guardonats, destaquen :
– Premi a la millor col·lecció en monocrom, que ha estat per a l’espanyol Josep Recio Romaguera;
– Premi a la millor col·lecció en color, atorgada al belga Luc Stalmans;
– Premi a la millor col·lecció secció mar, guanyada pel romanès Marian Plaino;
– Trofeu i Medalla d’Or Foto-Film Calella a fotografies sobre Costums i Tradicions Catalanes, que ha rebut el català Xavier Xaubet; i
–  El Pin Blau, que ha estat per a l’espanyol Manu Barreiro Rodríguez.
Podeu veure tots els resultats al web: https://www.festimatge.org/ca/trofeu-torretes-de-fotografia-resultats/

Durant la celebració del 16è FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que tindrà lloc entre el 10 d’abril i el 2 de maig es podrà veure una exposició de fotografia de les obres guardonades del Trofeu Torretes.
Aquesta exposició es podrà visitar a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella, on es trobaran una vintena més d’exposicions de diversos autors, com Jordi Borràs, Galeria Valid Foto o Alex Timmermans, entre d’altres, en un espai diàfan de més de 1.000 m2.
I la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell acollirà l’exposició principal del festival, “El lloc decisiu” de Pierre Radisic.

Durant el Festival, hi ha programades diverses visites guiades a les exposicions, per tal de poder gaudir de les mateixes amb l’acompanyament d’un expert que “ajudi a mirar i entendre millor” les fotografies observades.

I hi ha previstos dos tallers de fotografia, un de fotografia en 3D que es farà online a càrrec d’Albert Montserrat i un de fotografia amb smartphone que impartirà Carlos Mesa pels carrers de la ciutat.
Per a totes aquestes activitats cal reserva prèvia (Tel. 646 653 502).

El lliurament de guardons es farà durant l’acte de Cloenda i Lliurament de Premis previst pel dia 2 de maig, si la situació sanitària ho permet. Durant l’acte, es podran veure també projectades totes les obres guardonades amb un dels més de 100 premis que atorga el Trofeu Torretes.

El FESTIMATGE, únic al món

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat:
– La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 48a edició;
– El Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 45 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i
– El més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 27 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: Sala Mozart, Espai Caixa, Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal (espais que, enguany, molt probablement, es veuran reduïts a la Sala Mozart, que reuneix les condicions adequades d’aforament).

Enguany, el FESTIMATGE 2021 celebra la setzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival. I enguany, esdevé també un projecte de tenacitat i esperança, perquè, sigui com sigui, amb les limitacions i restriccions existents, cal dur-lo a terme, perquè “En tenim ganes!”.

Foto: Una de les fotografies premiades de John Sheridan

Per a més informació:  www.festimatge.org
Programa complert del FESTIMATGE: https://www.festimatge.org/programa/

 

 

Deixa un comentari