Publicat el 13/05/2021

Bargalló destaca que l’acord per integrar el centre de titularitat municipal és un pas “molt important”

L’Institut Miquel Biada de Mataró s’integrarà a la xarxa pública d’Educació a partir del curs 2022-2023. Així ho han anunciat aquest dimecres el conseller d’Educació en funcions, Josep Bargalló, i l’alcalde de Mataró, David Bote.
L’institut és de titularitat municipal, ofereix tres línies d’ESO i tres de batxillerat i centra bona part de l’oferta de formació professional al municipi, amb 8 cicles de grau mitjà i 7 de grau superior.
Bargalló ha destacat que l’acord entre Generalitat i Ajuntament ha de significar “un pas molt important”. “Ha de ser l’autoritat educativa del país, que és el Departament d’Educació, qui ha de tenir la xarxa de centres educatius, especialment en els ensenyaments obligatoris i postobligatoris”, ha indicat.
D’altra banda, ha afegit que amb la integració el sistema educatiu de Mataró es reforçarà, fet que farà replantejar la formació professional al municipi i a la comarca. “Replantejar vol dir més oferta i millor formulada”, ha explicat.

Properament, les dues administracions implicades proposaran un calendari per concretar aspectes com la subrogació del personal docent i d’administració o la cessió de béns i serveis.
L’Institut Miquel Biada és el centre de secundària amb més oferta educativa de Mataró i de la comarca del Maresme i concentra el 25% de l’alumnat que cursa algun cicle d’FP a Mataró.
Serà el segon centre que s’adhereix a la titularitat d’Educació en els serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental, després que l’actual curs escolar s’hagi incorporat l’Institut mancomunat de la Vall del Tenes, a Santa Eulàlia de Ronçana, que també era de titularitat municipal.
Des de l’aprovació del Decret d’integració de centres a la xarxa pública l’any 2019, un total de 8 centres ja han passat a titularitat del Departament d’Educació.

ACN Barcelona

Deixa un comentari