Publicat el 20/11/2020

Aprofitant el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones s’organitzen un seguit d’actes per conscienciar la ciutadania de la necessitat de caminar cap a la plena igualtat

L’Ajuntament vol aprofitar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones per fer un toc d’alerta a la societat davant una xacra que costa eradicar.
Les dades de violència contra les dones del darrer any demostren que encara estem molt lluny de solucionar el problema. A Calella, les xifres dels darrers dotze mesos indiquen que s’han produït 8 casos de violència més. L’any 2019 n’hi va haver 39 i enguany ja n’hi ha hagut 47.

Les Àrees d’Igualtat i Drets Civils i Política Social de l’Ajuntament manté una línia de treball intensa però prudent i discreta amb les dones afectades amb l’objectiu de trobar una solució –com a mínim temporal—a un problema de seguretat. Actualment, a la ciutat hi ha 32 ordres de protecció vigents; s’està fent un seguiment actiu de 41 dones. Les xifres més altes dels últims 4 anys.
En aquest sentit, i per ajudar a treballar activament contra aquest problema, s’està treballant amb una eina que permetrà cridar l’atenció de la Policia Local de forma immediata quan es produexi un episodi de violència.
L’Ajuntament de Calella i la Policia Local també treballen activament amb les dones que han patit maltractament al municipi; es fa un seguiment telefònic i es proporciona assessorament per afrontar una situació de maltractament.
Si un cas particular empitjora, l’Àrea d’Igualtat i Drets Civils pot intervenir i aïllar a la víctima del municipi. Finalment, si s’interposa una ordre d’allunyament, el cos dels Mossos d’Esquadra s’encarreguen del seguiment del cas.

En aquest context, i per conscienciar la ciutadania del respecte cap a totes les persones, especialment cap a les dones, l’Àrea d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Calella organitza tot un seguit d’activitats per commemorar el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència cap a les Dones. Tots amb la voluntat de conscienciar a la ciutadania com el que va a càrrec de la Cooperativa d’Acció Comunitària i Feminista Candela, “Si l’amor és un embolic… pots desembolicar-te! Desmitificant l’Amor Romàntic”.
Aquest any, però, els actes se celebraran — durant la setmana prèvia al 25-N — de manera virtual a causa de la pandèmia per COVID-19.
Els actes commemoratius conclouran en la jornada del 25 de novembre; el Far i la façana de l’Ajuntament de Calella es tenyiran de color lila i tot seguit es farà la lectura del manifest institucional, que enguany anirà a càrrec de Jenifer Garcia, sergent de la Policia Local de Calella.

La ciutat de Calella, a favor de tot el que es defensa en el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència cap a les Dones organitza aquestes activitats, que es faran de manera electrònica, excepte la lectura del manifest. Les inscripcions es podran fer a través del web www.calella.cat.

 

Deixa un comentari