Publicat el 12/02/2018

El promotor respon les crítiques del consistori i li retreu la incapacitat per eradicar el ‘botellón’ a la zona d’oci nocturn

El promotor dels polèmics macroprostíbuls de Mataró està convençut d’iniciar les obres d’un dels dos locals en les pròximes hores –el segon el farà més endavant–, malgrat el litigi judicial encara obert amb l’Ajuntament.
De fet, la previsió era començar aquest dilluns, però la pluja ho ha impedit. L’empresari, Josep Maria Colomer, ha explicat en declaracions a l’ACN que, malgrat “totes les pegues” de l’Ajuntament en els darrers vuit anys, “actualment és a punt de començar l’obra i, a continuació, s’obrirà el negoci”. Colomer calcula que un cop entrin les màquines, els bordells podran obrir en uns divuit mesos. Sobre les crítiques rebudes per part del consistori en relació al model de negoci que representen els prostíbuls, Colomer es mostra contundent: “El que dona mala imatge és el ‘botellon’ al carrer i les borratxeres de nens de catorze anys”“Serà un dels locals més luxosos de tota Europa”. Així ha definit Colomer el projecte del macroprostíbul que pretén obrir a la cruïlla de la Via Sèrgia i el carrer Resseguidora del polígon Les Hortes de Mataró. És un dels dos locals que vol aixecar en aquesta zona de la ciutat i que suposarà una inversió de 25 MEUR.

Segons ha detallat el mateix Colomer a l’ACN, l’aforament màxim previst és de 1.200 persones, tot i que l’afluència habitual calcula que sigui d’unes 600 persones els caps de setmana. L’empresari defensa l’exclusivitat del prostíbul i assegura que “el client d’aquests locals ha canviat molt” i “no dona problemes” com defensa el consistori.
“No dona mala imatge! El que dona mala imatge són 10.00 persones fent ‘botellón’ al carrer i les borratxeres de nens de catorze, quinze i setze anys. Això sí dona mala imatge”, ha etzibat Colomer, que lament la incapacitat municipal a l’hora de pacificar la zona d’oci nocturn de la ciutat.

L’empresari també critica els entrebancs que ha posat el consistori per evitar l’obertura d’aquest tipus de locals a la ciutat. La polèmica, de fet, compleix vuit anys aquest dimarts, quan l’ACN va fer públiques les intencions de Colomer i s’iniciava un llarg litigi judicial amb l’Ajuntament.
Colomer resol que actualment ja disposa d’una “llicència definitiva d’activitat, que està lligada a la llicència d’obres”, després que diverses sentències li hagin donat la raó. L’Ajuntament, però, no ho veu igual i entén que si bé la llicència d’activitats estaria vigent, no existiria actualment cap llicència d’obres vinculada amb aquest projecte.
Fonts municipals han explicat que el Departament de Llicències del consistori està amatent a qualsevol passa que pugui fer el promotor dels macroprostíbuls en els pròxims dies, després que anunciés l’inici d’obres per aquest dilluns. Colomer assegura que només la pluja ha obligat a retardar l’inici.

54 habitacions i espais exclusius per a clients VIP
El local que es projecte porta per nom ‘Chocolate Night Club’ i compta amb un total de 54 habitacions. Segons els detalls del projecte, al que ha tingut accés l’ACN, la planta baixa està destinada a dues sales de ball –una per a clients VIP– que sumen més de 1.000 metres quadrats.
A la primera planta hi ha un reservat VIP i sis habitacions exclusives de 40 metres quadrats amb jacuzzi, mentre que a la segona planta estan previstes un total de 47 habitacions més. Al soterrani, a més dels serveis interns del local, s’hi preveu un aparcament per a 30 vehicles.

ACN Mataró
Foto: El promotor del macroprostíbul de Mataró, Josep Maria Colomer, amb alguns dels tècnics responsables del projecte, davant el solar del polígon Les Hortes on vol aixecar el bordell. Imatge de 12 de febrer de 2018.

Deixa un comentari