Publicat el 26/04/2016

El reconegut Hotel-Escola de Sant Pol de Mar compleix 50 anys d’història i ho celebra amb una reivindicació dels seus orígens: un gran esdeveniment per commemorar la inauguració del centre universitari, tot recreant l’època en què es va fundar, la dècada dels 60. 

El proper dimecres 27 d’abril, els assistents que ho desitgin podran adreçar-se a les instal·lacions de l’Hotel-Escola per participar en aquest acte festiu i únic. 

L’Hotel-Escola celebrarà un dinar en què es recrearà el 1966 –l’any de la seva fundació-, tant pel que fa al menú com al seu preu i a la moneda que es podrà utilitzar per pagar-lo. 
Els assistents, que hauran de reservar prèviament (amb un màxim de 50 places), podran degustar un menú català tradicional i popular a l’època: escalivada amb verat escabetxat feta a la llenya, canelons farcits i cansalada, fricandó de vedella amb moixernons i, de postres, pijama.
Quant al cost de l’àpat, aquest serà 1,5 euros, és a dir, 250 pessetes ja que, de fet, els comensals podran utilitzar l’antiga moneda com a forma de pagament, un gest del centre per reproduir l’època fidelment. 

Divendres 27 d’abril
Aquesta ocasió especial servirà a l’Hotel-Escola per donar a conèixer la seva filosofia, de manera que els seus alumnes s’encarregaran de preparar i servir tots els plats. D’altra banda, el dinar se servirà ‘a l’anglesa’, un tipus de servei de taula, molt popular als anys 60 i vigent a l’actualitat, que es caracteritza perquè el cambrer serveix els comensals a la mateixa taula en cadascun dels plats. Aquesta modalitat requereix l’entrenament i destresa propis d’una escola d’hoteleria. 

Un repàs històric de cinquanta anys
Més enllà del dinar, l’Hotel-Escola busca transformar-se de ple en la dècada dels 60, tot ambientant l’espai amb la decoració, la música i les tendències del període. A més, els assistents podran gaudir d’una exhibició de cotxes d’època a partir de les 12h, de la mà de l’associació Clàssic Motor Club del Bages, que ha col·laborat amb el centre. 

El centre universitari també ha volgut preparar una exposició de retalls de premsa i fotografies de l’època per repassar les principals notícies sobre turisme i la gastronomia d’aquell moment, que serveixen com a context històric ideal per situar el naixement de l’Hotel-Escola de Sant Pol, l’evolució del qual també quedarà plasmada en aquesta mostra. L’exposició s’obrirà al públic a partir de les 13h, quan també es podrà degustar un aperitiu de l’època: vermut amb sifó, patates i olives.

L’any de les celebracions
Aquest dinar servirà com a preludi de la resta d’actes que el centre organitzarà per commemorar el seu 50è aniversari. Entre aquestes activitats destaca l’organització de la final del European Young Chef Award, com a part del programa Catalonian European Region of Gastronomy, amb un jurat presidit per Joan Roca i Carme Ruscalleda, que buscaran els millors cuiners joves d’Europa.
A més, durant el mes d’octubre l’Hotel-Escola prepararà un menú especial de la mà de Joan Roca, Albert Adrià i els seus exalumnes Ramon Freixa i Miquel Aldana.

Al llarg d’aquestes cinc dècades, la institució educativa que va néixer com una empresa familiar s’ha convertit en un gran referent al món de l’ensenyament de la gastronomia, la restauració i l’hoteleria. El seu model únic a Espanya, basat en el learning by doing, atrau alumnes d’arreu del món i també els grups empresarials internacionals més prestigiosos del sector, que busquen a Sant Pol futurs talents per als seus equips. 

Sobre l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar
H-E StPOL ofereix un model únic a Espanya, el d´hotel-escola universitari, basat en la gestió exclusiva per part dels seus propis alumnes, sota supervisió dels seus professors. Sant Pol és una escola de prestigi al món de la gastronomia, la restauració i la gestió hotelera, reconeguda internacionalment, amb 50 anys d´experiència durant els quals ha comptat amb la col·laboració de xefs de primera línia.

Deixa un comentari