Publicat el 07/03/2018

Més de 300 especialistes mundials en cirurgia oncoplàstica podran veure en directe la primera intervenció d’aquest tipus a l’Estat en el marc del ‘Barcelona Breast Meeting’

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona realitzarà la primera reconstrucció mamària que permet que les dones puguin recuperar la sensibilitat del pit de forma homogènia en el marc del ‘Barcelona Breast Meeting’ 2018, que organitza el servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar entre el 7 i el 9 de març i en què hi participen més de 40 experts mundials i 300 especialistes.
Aquest tipus de cirurgia es realitzarà per primera vegada a l’Estat i els assistents al congrés podran veure en directe des dels quiròfans de l’Hospital de Sant Pau la primera intervenció d’aquestes característiques a l’Estat.

El servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar, mitjançant el ‘Barcelona Breast Meeting’, ha creat una plataforma d’intercanvi de coneixement que des de fa 16 anys és el motor de la innovació i la formació en cirurgia reconstructiva de mama, no només a l’Estat sinó a escala internacional. Així, amb el lema ‘Modelant el futur en la cirurgia de mama’, més de 40 experts en cirurgia oncoplàstica, juntament amb més de 300 especialistes catalans, de l’Estat i internacionals, tractaran els nous avenços sobre cirurgia oncològica, reparadora i estètica de mama.
La trobada consistirà en ponències, cirurgies en directe i sessions de treball on es presentaran les tècniques més actuals de la cirurgia de mama per “optimitzar resultats, reduir complicacions i promoure més recerca i desenvolupament” en aquesta àrea de la cirurgia plàstica. Un dels temes més innovadors que es tractaran en el ‘Barcelona Breast Meeting’ 2018 és la reconstrucció mamària sensitiva, una tècnica que consisteix en la reinnervació del teixit propi de la pacient aconseguint recuperar la sensibilitat del pit d’una forma homogènia en la mateixa cirurgia de reconstrucció de la mama. Aquest tipus de cirurgia es realitzarà per primera vegada a l’Estat i els assistents al congrés podran veure en directe des dels quiròfans de l’Hospital de Sant Pau la primera intervenció d’aquestes característiques a l’Estat.

Entre d’altres novetats, s’abordarà de quina manera afecten les noves teràpies d’oncologia neoadvujants al plantejament quirúrgic del càncer de mama. En la trobada també es redefinirà quin hauria de ser el programa formatiu dels cirurgians que treballen en la cirurgia del mama al segle XXI per garantir que tots aquests especialistes (ginecòlegs, cirurgians generals i plàstics) tinguin les habilitats i coneixements per garantir l’abordatge d’aquesta patologia amb els màxims estàndards de qualitat.

Una de cada 10 dones pateix càncer de mama al món occidental i a Catalunya és el tipus de tumor que provoca més nombre de morts en dones i cada any se’n diagnostiquen més de 20.000 casos nous. El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar és pioner en l’aplicació de les tècniques més avantguardistes en la reconstrucció mamària, entre elles, la reconstrucció mitjançant teixit propi (autòleg) de la pacient i el tractament quirúrgic del limfedema.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari