Publicat el 01/12/2017

La inauguració de la mostra ‘Calella Càmping Rock’ serà el dia 2 de desembre i es podrà visitar fins l’11 de març.

L’Ajuntament de Calella i la revista musical Enderrock presenten una mostra gràfica i sonora inèdita en motiu del 40è aniversari del festival Calella Càmping Rock que es va celebrar a la capital de l’Alt Maresme del 5 al 7 d’agost de 1977. La sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell acollirà del 2 de desembre a l’11 de març una exposició que ratifica la importància de l’esdeveniment, considerat el primer festival de tres dies celebrat a l’Estat espanyol.

A l’exposició s’hi mostraran per primera vegada els cartells originals, una tria de 25 fotografies inèdites, el projecte i tots els documents oficials i permisos, així com les reaccions dels veïns i de la premsa a través de cartes i retalls de diaris de l’època. A més, s’han recollit els testimonis directes de la vintena de bandes que hi van participar i que mantenen ben viva la memòria del festival –des de Santi Arisa o Max Sunyer fins a Rosendo o el Gran Wymomig– i es podrà escoltar la banda sonora de les gravacions discogràfiques de l’època i alguns enregistraments inèdits, a través de codis QR.

Per primer cop, es visualitzarà un audiovisual creat expressament amb la banda sonora del segon dia de festival, del qual s’han recuperat les cintes de gravació. La troballa d’aquest material ha estat possible gràcies a la feina de conservació feta per Toni Puig, tècnic de so de Croma i del Calella Càmping Rock que l’ha mantingut durant aquests 40 anys. Puig, a qui està dedicada l’exposició, ja no podrà veure’l perquè va morir el passat 27 d’octubre.

D’altra banda, per contextualitzar el festival de Calella, l’exposició també posa de relleu la importància de l’escena del rock progressiu a Catalunya a través dels festivals més destacats de l’època (Granollers, Canet Rock) i la discografia original de les formacions més destacades del rock laietà. La mostra es complementa amb els LP i cartells originals dels anys setanta.

La inauguració, que tindrà lloc dissabte dia 2, a les 19 h, anirà a càrrec de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, el tinent d’alcaldia responsable de l’àrea de Patrimoni Cultural, Xavier Arnijas, el director de la revista Enderrock, Lluis Gendrau, i el comissari de l’exposició, Joaquim Vilarnau. A més, a les 20 h, es celebrarà una Jam Session a la plaça de l’Ajuntament protagonitzada per Santi Arisa (bateria), Max Sunyer (guitarra), Rafel Escoté (baix) i Josep Mas ‘Kitflus’ (teclats), acompanyats per altres músics de l’època.

Deixa un comentari