Publicat el 29/09/2021

D’octubre a desembre, pujaran a escena espectacles de quilòmetre zero, obres reeixides al circuit català i creacions de teatre musical i familiar

Aquest proper dissabte, 2 d’octubre, comença la nova temporada de l’Espai Escènic Iago Pericot. El teló de Ca n’Humet s’aixecarà de nou després de l’aturada de l’estiu, amb Maslumina, el Masnou il·lumina, una mostra d’art interdisciplinari organitzada pel Col·lectiu d’Artistes del Masnou LACAM.
Hi haurà circ, dansa, teatre, art plàstic i una protagonista especial: la llum. Tindrà lloc a les 19.30 h. L’entrada és lliure i gratuïta, però l’aforament és limitat, raó per la qual és recomanable acudir-hi amb antelació.

Aquest és un dels muntatges de la programació que porten el segell “Fet al Masnou”, que identifica les creacions d’entitats culturals del municipi.
En aquesta categoria també s’hi emmarca el VI Festival de Música del Masnou, que organitza Cor Scandicus.
Inclou la Gala lírica tres tenors, el dies 13 i 14 de novembre, i el Concert coral, que interpretaran el Cor Scandicus i la Coral Xabec, el 20 de novembre. La Coral Xabec tornarà al mateix escenari un mes després, el 19 de desembre, per cantar el Concert de Nadal juntament amb la Coral Polifònica Joia d’Alella i una jove big band de jazz.

Plats forts 

Més enllà de les produccions de quilòmetre zero, també cal destacar els muntatges que es podran veure a la sala Iago Pericot després d’haver collit molt bones valoracions de públic i crítica a les sales del circuit català on ja s’han representat.
És el cas de La gran ofensa, que interpel·larà el públic sobre la qüestió de si s’han de posar límits a l’humor.
L’actor masnoví Artur Busquets comparteix amb Cristian Valencia, Dani Amor i Betsy Túrnez el repartiment d’aquesta obra produïda pel Terrat i la Bendita Companyia. És apta per a tots els públics. Es podrà veure el 28 de novembre a les 18 h

Un parell de setmanes abans, el 6 de novembre, arribarà el torn d’una proposta ben singular de teatre documental: Boira a les orelles, dels Pirates Teatre. Relata la història de l’Enric, un home nascut el 1984 i que conviu amb la sordesa profunda des de la primera infància.
L’obra convidarà el públic a compartir el seu aprenentatge a través de la logopèdia, l’escola, la música i l’entorn familiar, fins a endinsar-se en l’arquitectura i l’escenografia.

Teatre musical i familiar

Les dues propostes de teatre musical del proper trimestre venen de la mà de Trílope, companyia resident a l’Espai Escènic Iago Pericot. A través d’aquesta figura, l’Ajuntament del Masnou referma el seu compromís per donar suport a les arts escèniques i, en definitiva, a les companyies i persones que es guanyen la vida creant cultura i que tantes dificultats estan passant a causa de la pandèmia de la COVID-19.
Les companyies residents reben el suport de la sala masnovina perquè puguin completar els seus processos creatius, se’ls faciliten aspectes tècnics i se’ls ofereix un espai per als assajos i les proves.

Els fruits d’aquesta col·laboració amb Trílope es podran assaborir ben aviat, en dos espectacles de teatre musical. El primer, La Rumbanyera, es representarà l’11 de desembre.
Convidarà el públic a vibrar amb la música i compartir el repàs històric i geogràfic que fan tres bons amics sobre l’origen i l’evolució de la rumba i el viatge que ha fet aquest gènere musical per indrets com Nigèria, Cuba, Nova York i Barcelona.
La segona proposta de Trílope pujarà a escena el dia següent, 12 de desembre, amb l’espectacle One, Two, Free… Folk! També convidarà a viatjar, en aquest cas pel repertori clàssic del folk anglosaxó i a través de versions de cançons de Peter Seeger, Bob Dylan o Simon and Garfunkel.

La collita de tardor de l’Espai Escènic Iago Pericot es completa amb l’espectacle familiar Adeu, Peter Pan, de la companyia Festuc Teatre, que tindrà lloc el 7 de novembre.
És una obra amb titelles i actors, sensible i divertida, que busca en tot moment la complicitat de petits i grans, amb una posada en escena molt captivadora. Relata com la Maria, una nena amb molta imaginació, viatja una nit al País de Mai Més, de la mà dels nens perduts, i com l’imaginari creat per James Matthew Barrie passa a formar part de la seva realitat. Es tracta d’una història molt tendra que aborda el vincle entre infants i els seus avis i àvies. Entre altres reconeixements, l’any 2018 va obtenir el Premi al Millor Espectacle Infantil a la 21a Fira de Teatre de Castella i Lleó.

La cultura és segura

Tal com s’ha fet des de l’inici de la pandèmia, l’Espai Escènic Iago Pericot aplica totes les mesures preventives que indiquen les autoritats competents per evitar contagis de COVID-19. A més d’extremar les condicions higièniques, la capacitat de la sala queda limitada al màxim nombre de persones permès. La sala de Ca n’Humet s’adaptarà en tot moment als canvis en les mesures i restriccions.

Per assistir com a públic a la gran majoria dels espectacles programats durant el primer trimestre, cal comprar o reservar entrades a través de la plataforma Queda’t. Algunes de les propostes són gratuïtes; d’altres, de pagament. Tot i així, per a alguns dels espectacles del segell “Fet al Masnou”, cal fer la reserva a través de l’entitat organitzadora. Es poden trobar tots els detalls a la programació de l’Espai Escènic octubre-desembre 2021.

Consultar programació: Programació octubre-desemebre 2021, Espai Escènic Iago Pericot.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament del Masnou

Deixa un comentari