Publicat el 01/07/2017

Tres veus poètiques de parla catalana es fonen amb autors i autores polonesos. L’espectacle de poesia forma part d’un recital organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes

Des de l’any 2003 la Institució de les Lletres Catalanes organitza un cicle de poesia anomenat “Veus Paral·leles” en el qual tres autors o autores de l’àmbit lingüístic català intercanvien i comparteixen la seva obra amb tres escriptors o escriptores d’altres literatures europees. Cadascú recita la seva obra en la seva llengua en un acte que esdevé un joc de veus paral·leles. Una actriu, en aquest cas Mireia Chalamanch, a partir d’un guió enllaça les diferents obres poètiques.

Durant el mes de juliol s’han programat 8 recitals que finalitzaran el 9 de juliol a El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.
El recital a Badalona serà el penúltim i tindrà lloc dissabte, 8 de juliol, a partir de les 20 hores a l’Espai Betúlia, situat al carrer d’Enric Borràs, 43-47.

Dades dels poetes
Els i les poetes que participen en aquest cicle de recitals són:
1. Ryszard Krynicki (1943, Àustria). Poeta de la Generació del 1968, coneguda també com la New Wave. Durant molts anys l’edició de les seves obres va estar prohibida i va ser publicada de manera underground i en editorials estrangeres. Cofundador, juntament amb la seva dona Krystyna, de l’editorial independentista a5 (1988), que segueix vigent avui dia. Ha viscut a Cracòvia (Polònia) durant dinou anys.

2. Bianka Rolando (1979, Poznań, Polònia). Poeta i artista visual que ha produït dibuixos, instal·lacions i objectes. Fa el seu doctorat en Arts Visuals a l’Acadèmia de Belles Arts de Poznań. Va obtenir el premi al millor debut poètic 2009, Kazimiera Illakowiczown.

3. Jakub Kornhauser (1984, nascut a Cracòvia on viu actualment). Especialista en literatura, poeta, traductor i crític literari. Investigador de la Universitat Jagiellonian de Cracòvia, on va cofundar el Centre d’Investigació de l’Avantguarda.

4. Isabel Robles Gómez (Alhambra, Ciudad Real, 1948) és llicenciada en Història i Hispàniques per la Universitat de València i Lewis and Clark College de Portland, Oregon. Ha publicat articles sobre literatura de dones des d’una perspectiva de gènere, així com traduccions de Myrna Lamb, Anne Sexton, i Edgar A. Poe. Amb L’Espiral (1994) va guanyar el premi de poesia La Forest d’Arana de 1993. Premi Ibn Hazm de poesia de la Ciutat de Xàtiva, 2013. Viu a València.

5. Teresa Colom (La Seu d’Urgell, 1973), poeta i escriptora catalana, llicenciada en Ciències Econòmiques. L’any 2000 guanyà el premi Miquel Martí i Pol i l’accèssit al Premi Grandalla, i publicà el poemari Com mesos de juny. El 2010 estrenà 32 vidres, muntatge poeticoteatral. Ha estat directora artística de Barcelona Poesia. Viu a Andorra.

6. Damià Rotger Miró (Menorca, 1981). Ha guanyat el segon premi de poesia Illa de Menorca, una edició de Poetry Slam Mallorca del 2014, i del 2015. Ha participat en el recital d’espectacles de llengua catalana.

Deixa un comentari