Publicat el 05/10/2021

L’escultura gegant de l’artista Aurèlia Muñoz ha estat desmuntada per al seu trasllat i formarà part de l’exposició “Mujeres de la abstracción” organitzada pel Museu Guggenheim i el Centre Pompidou de París

L’escultura Origami de l’artista Aurèlia Muñoz (Barcelona, 1926-2011), que pertany a la col·lecció del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), ha estat desmuntada d’aquest espai per al seu trasllat temporal al Museu Guggenheim Bilbao amb motiu de l’exposició “Mujeres de la abstracción”.
Aquesta mostra, programada per a la tardor-hivern 2021-2022, està organitzada pel Museu Guggenheim i el Centre Pompidou de París. L’obra Origami tornarà a ser instal·lada als espais del BCIN al març del 2022, un cop finalitzada l’exposició.

L’Origami és una escultura gegant que combina elements de paper plegat fet artesanalment a mà amb grans panells que inclouen en la seva elaboració, petxines, ploms i pols d’elements metàl·lics, generant formes escultòriques que es subjecten entre si mitjançant fils de lli.

L’obra al Badalona Centre Internacional de Negocis BCIN ocupa els tres nivells dels halls (Catalunya, Mediterrània i Europa), orientats al mar. Aquest emplaçament permet contemplar les seves formes i els seus volums, tal com l’havia concebuda l’artista en un principi i tal com ella mateixa la va instal·lar. L’obra va ser restaurada a finals del 2019 per les restauradores Èlia López i Anna Ferran sota la direcció tècnica del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

L’artista Aurèlia Muñoz Ventura està molt vinculada a la recerca tèxtil, un àmbit en què la seva aportació va ser fonamental. Va ser, també, una gran defensora de l’art i de l’artesania, aconseguint en la seva obra una simbiosi entre ambdues. Obres seves han estat exposades al Museum of Modern Art de Nova York i al Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona , i la seva obra forma part de les col·leccions del Museo Reina Sofía de Madrid i del Museu d’Art Modern de Kyoto, entre d’altres.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Badalona

 

Deixa un comentari