Publicat el 13/12/2020

En paral·lel, es reduirà una línia de P3 per adaptar l’oferta de places al descens de la natalitat

L’Escola Lluís Millet passarà a ser també un institut d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) a partir del curs vinent, el 2021-2022. Es convertirà, per tant, en el primer institut escola del Masnou.
De moment, però, només es preveu que sigui l’actual alumnat de primària d’aquesta escola els qui hi estudiïn ESO. És a dir, el curs vinent oferirà dues línies del primer curs d’ESO, en el qual s’hi podran matricular els i les estudiants que ara estudien 6è de primària a l’Escola Lluís Millet.
El centre anirà completant tots els cursos d’ESO a mesura que l’actual alumnat de l’escola creixi i avanci etapes. El fet que disposi d’espai suficient implica que la despesa per acollir cursos d’ESO sigui pràcticament nul·la. Els actuals instituts públics del Masnou, el Mediterrània i el Maremar, mantindran les dues línies que tenen.
En paral·lel, i també a partir del curs 2021-2022, l’Escola Lluís Millet suprimirà una de les dues línies de P3 que té. Aquests canvis, decidits pel departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, venen donats en gran part per la demografia, ja que hi ha hagut un descens de la natalitat al Masnou en els darrers anys. En canvi, la pressió demogràfica es troba ara, i en els propers anys, als centres de secundària. L’eliminació d’una línia a l’escola Lluís Millet assegura la supervivència de les línies de la resta d’escoles públiques del Masnou. De fet, Lluís Millet és l’única escola que té dues línies per curs. La resta només en tenen una. Per tant, la supressió a Lluís Millet no posa en risc el centre, cosa que sí hauria passat si s’hagués optat per tancar l’única línia de P3 de qualsevol de les altres escoles.

Tot plegat es va explicar al Consell Escolar Municipal del Masnou extraordinari que va convocar l’Ajuntament fa pocs dies, tan bon punt va rebre la confirmació de la Generalitat que s’efectuarien aquests canvis. La conversió del centre en un institut escola ha estat una decisió molt ben rebuda per la comunitat educativa de Lluís Millet. En part, per les bones experiències que hi ha hagut en els centres d’altres municipis de Catalunya que s’han convertit en institut escola en els darrers anys. Aquest model permet la continuïtat del projecte educatiu fins que l’alumnat finalitza 4t d’ESO. De fet, la proposta per crear aquest institut escola va sorgir de la mateixa direcció del centre.

Els i les representants dels equips directius de la resta d’escoles de primària van felicitar la comunitat educativa de Lluís Millet, però van fer explícita la seva sorpresa i els seus dubtes sobre la planificació dels propers cursos; sobretot, per la supervivència futura de totes les línies dels centres, especialment dels de secundària.
Tant l’alcalde, Jaume Oliveras, com la regidora d’Educació, Cristina Ramos, van admetre que la decisió de la Generalitat ha estat molt ràpida i que ha sorprès tothom. En tot cas, van avançar que es demanarà al departament d’Educació que aclareixi tots els detalls sobre la planificació futura que es derivarà d’aquests canvis. El Consell Escolar és un òrgan de participació sectorial en el qual hi està representada la comunitat educativa del municipi, l’Equip de Govern i els grups municipals del consistori.

Deixa un comentari