Publicat el 20/06/2018

La convocatòria d’enguany estava basada en el repte ‘De grans serem…’

El passat dissabte, dos equips d’alumnes de 6è de primària de l’escola El Cim de Teià van participar a la Farga de l’Hospitalet en la final de l’Scratch Challenge que des de fa un parell d’anys convoquen el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i el Mobile World Congress en el marc dels mSchools Student Awards.

L’Scratch Challenge aplega els 20 millors equips de Catalunya d’aquest llenguatge de programació lliure que facilita la creació d’històries interactives, simulacions, jocs i animacions, i la seva compartició online. La convocatòria d’enguany estava basada en el repte ‘De grans serem…’

Acompanyats pel professor d’informàtica Xavier Eguiguren i per la directora de l’escola Aurora Perea, un equip estava format per Guillem Calvet, Martina Puig i Gina Sanz i l’altre per Rita Amigó, Toms Nalivaiko i Martina Valero, que van resultar els vencedors absoluts de la competició.

Dos triomfs consecutius
Dues participacions, dues finals, dos campions. “Estem molt orgullosos de tenir dos equips entre els finalistes i que les dues propostes presentades hagin estat escollides entre les 158 que optaven a la final”, diuen des del centre educatiu. I recorden que “en l’edició del 2017 la nostra escola ja va obtenir un premi en aquesta categoria i per tant el llistó estava molt alt. Però una vegada més els nostres alumnes ho han tornat a aconseguir i han demostrat que al Cim la programació és un projecte sòlid”.

Ara, els guanyadors gaudiran d’un gran premi: una jornada en un TechCamp en companyia de dos familiars on gaudiran de diferents activitats lúdiques i d’una formació específica en el camp de la tecnologia (programació, robòtica, electrònica…)

Guanyadors del Premi Cangur
D’altra banda, els alumnes de 5è Martina Merigó i Biel Vall-llovera van obtenir 100 punts cadascun i van quedar en primera posició en les Proves Cangur de Matemàtiques a Catalunya, un concurs en què hi van participar 14.667 alumnes d’aquest nivell. L’acte de lliurament de premis es va celebrar el passat 15 de maig al teatre Poliorama de Barcelona.

Deixa un comentari