Publicat el 13/07/2016

Les Santes Esportives 2016 consten d’un programa amb 32 activitats diferents distribuïdes en el calendari des del 12 de juliol fins al 28 de juliol, tot i que la majoria dels actes es realitzaran durant els caps de setmana del 16 i 17 , i del 23 i 24 de juliol com a preludi del programa general de Les Santes. 
Es preveu que 8.500 esportistes participin en les activitats que se celebren en diferents instal·lacions esportives municipals i espais de la ciutat, sobretot la franja marítima. La programació és possible gràcies a una trentena d’entitats i clubs de la ciutat.

El 1r Torneig de Futbol Platja i el 1r Open Popular d’Escalada són dues activitats noves que s’inclouen en una programació que consolida molts esdeveniments esportius celebrats en l’edició anterior. També es recupera l’exhibició de Twirling, el Torneig de Volei Platja 4X4 i el Trofeu de Billar. El programa de les Santes Esportives 2016 inclou una gran diversitat d’esports, espais i suposen la combinació d’actes participatius amb d’altres competitius i d’exhibició.

 “Corre contra la pobresa energètica”
 Les Santes Esportives 2016 s’impliquen per primera vegada en el treball de lluita contra la pobresa energètica que impulsa el Servei de Desenvolupament Sostenible. Els participants a la X Mitja Marató per Relleus, la Mitja Marató de muntanya i la 5a Marxeta Nocturna Les Santes podran aportar un euro en el moment de la inscripció que es traduirà en un distintiu solidari al dorsal per visualitzar la conversió del seu esforç físic en quilowatts. Els diners recaptats amb aquesta acció es destinaran al Banc de l’Energia per impulsar actuacions contra la pobresa energètica. De forma complementària, el dia de la 38a Cursa Popular Les Santes s’instal·laran dues carpes: una d’informació sobre el consum energètic i l’altra amb una acció de sensibilització que consisteix en la participació de la ciutadania pedalant en bicicletes estàtiques que fabricaran granissats amb l’energia generada. Les dues carpes s’instal·len amb el suport de la Diputació de Barcelona i en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Una altra de les formes de participació és el concurs fotogràfic d’Instagram “Mataró viu l’esport” que la Direcció d’Esports té en marxa durant tot l’any i que per Les Santes, del 16 al 28 de juliol, té una categoria específica amb els hashtags  #mataroesportsantes2016 o #mataroesportsantes216_juvenil.

La Travessa al Port i la Cursa Popular
La 26a Travessa nedant al Port tindrà lloc el 24 de juliol i els nedadors podran escollir entre dues proves: 500 m o 1.000 m. La inscripció s’haurà de fer una hora abans de la prova però els menors hauran de fer inscripció prèvia obligatòria a la Piscina Municipal, al Centre Municipal d’Esports El Sorrall o al Centre Natació Mataró. 

I com cada any, l’activitat que tanca el programa de Les Santes esportives, el 28 de juliol, és la 38a Cursa Popular que torna a tancar la inscripció a 2.500 atletes. La prova està organitzada pel Centre Atlètic Laietània i la Direcció d’Esports. La inscripció es podrà fer del 23 al 26 de juliol de 18 a 21 h a la Botiga de Les Santes situada a Can Palauet (carrer d’en Palau, 32) i el mateix dia a partir de les 8.30 h al Nou Parc Central sempre i quan quedin places.

Aquestes dues proves compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Voluntaris per al futur, Pasarela, Mataró Parc, Mataró Bus, Centre Atlètic Laietània, Port de Mataró i SPAS.

Deixa un comentari