Publicat el 12/05/2019

La regidora de Cultura, Núria Moreno, va presentar el passat 7 de maig la programació de la Festa Major de Mataró en el Plenari de Les Santes. La festa començarà divendres 19 de juliol i s’allargarà fins al dilluns 29 de juliol. Una vegada més la programació musical, els actes tradicionals i les activitats familiars representen l’esquelet principal de la Festa Major mataronina

Les Santes destaquen per oferir un ampli ventall de propostes musicals, d’estils diversos, amb la intenció d’arribar a tota mena de públic. Durant els 11 dies de festa s’hi podrà escoltar més d’una quarantena de conjunts musicals, tant de Mataró com d’altres punts del país.

El front marítim es potencia com a espai de concerts amb activitat cada dia de la Festa Major. Els concerts que habitualment es feien al Pati del Cafè Nou i els que es feien a l’escenari de la Platja del Callao es traslladen a un escenari cobert ubicat a la platja del Varador, al costat del Centre de Natació Mataró (Escenari Espigó). Durant els diferents dies de la Festa major en aquest espai hi tocaran Roger Mas i la Cobla Sant Jordi (dia 26), la Big Band Jazz Maresme, Smoking Stones i We are not heroes,  (27), la fusió de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme amb els Always Drinking Marching Band (29), els concerts de Marrinxa (28), Los 40 on tour (25), i també s’hi faran les havaneres i el concert de gòspel del dia 24. El dissabte 20 l’Escenari Espigó acollirà la setena edició de Les Dissantes. La festa solidària que organitzen conjuntament l’Ajuntament i la Fundació El Maresme oferirà més de vuit hores de música amb diferents grups de música que es presentaran aviat.

L’altre gran escenari al Passeig Marítim serà el de la platja del Varador, al costat del Port, on el dia 27 de juliol després dels focs tocaran Els Catarres i Biflats.

Un altre espai destacat de concert serà de nou el Parc Central. Allà el dia 28 de juliol es farà el gran concert de Les Santes amb Alfred García.

Una vegada més la representació mataronina serà destacada dins la festa amb la participació del Cor Ciutat de Mataró, l’Orquestra de Mataró, les corals La Nota i el Cor Madrigalista, GospelSons, la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme i la Big Band Jazz Maresme.

Una novetat de l’apartat musical de la Festa Major és el naixement de l’Escenari Maresme el 26 de juliol a la plaça de Santa Anna. La voluntat de l’organització és oferir un espai dins la festa als grups emergents de la comarca. Enguany tocaran Cine Núria, Talcö i The Outside Hours, juntament amb els ja consolidats Playback Maracas.

A Les Santes 2019 es podrà escoltar també Sabor de Gràcia, Fundación Tony Manero, Balkan Paradise Orchestra, Mireia Vives i Borja Peñalba, Gabriel Amargant Trio, JazzCat, Shaphie Wells & The Swing Cats, Pele MacLeod, les orquestres La Selvatana, La Principal de la Bisbal, Versión Imposible, Ghetto Orchestra  i els grups d’havaneres Les Anxovetes i  Neus Mar, entre d’altres.

Al Teatre Monumental podrem veure una producció mataronina que uneix dansa i música. El 21 de juliol a les 19 h arriba a Mataró el Carmina Burana de Crea Dance Company, la companyia de la coreògrafa mataronina Maria Rovira. Per a l’ocasió comptarà amb la presència del Cor Ciutat de Mataró que enguany celebra el seu 10è aniversari.

La programació s’anirà actualitzant al web www.lessantes.cat, en la qual a més a més s’inclourà informació i documentació sobre la festa.

Foto: Els Catarres, un dels grups que tocaran a Les Santes 2019.

 

Deixa un comentari