Publicat el 15/05/2015

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) han atorgat avui a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors (tram del litoral badaloní situat entre el carrer de Mar i el carrer de Sant Domènec), a la platja del Cristall-Barca Maria (tram comprès entre la riera Canyadó i el passatge Cussó) i a les platges de l’Estació-pont del Petroli-Coco (tram comprès entre l’avinguda de Martí Pujol i el Port).
D’aquesta manera, la platja dels Pescadors recupera enguany la Bandera Blava que l’any passat no va ser concedida per l’ADEAC després de 4 anys consecutius d’anar renovant la seva obtenció.
El distintiu Bandera Blava, guardó d’abast mundial, reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre d’altres.
Per altra banda, l’Escola del Mar s’ha convertit per sisè any, en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general. També s’ha atorgat el guardó Bandera Blava a Marina Badalona pel Port.


La Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE) és una organització internacional privada que promou activitats d’educació ambiental a nivell nacional i internacional. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor ADEAC) és una associació sense ànim de lucre, cofundadora al 1982 de la FEE juntament amb quaranta-cinc organitzacions no governamentals de cinc països europeus.

Deixa un comentari