Publicat el 01/03/2022

El motiu de l’aturada de les obres d’ampliació del Passeig es que s’hi ha trobat terres impactades

 

 

 

La recuperació del front marítim està resultant prou complicada arran dels múltiples entrebancs ocorreguts en tot el  procés. El passat 31 de desembre la direcció facultativa del projecte del Passeig Marítim, va autoritzar la suspensió temporal total dels treballs, ja que durant el procés d’excavació del talús del futur passeig i espai  necessari per construir el nou edifici del Club  marítim i l’Escola de Vela, es van localitzar  terres impactades que s’havien d’analitzar  per determinar el seu tractament i gestió.
Es tracta de restes d’altres materials que es troben entre el terreny, normalment residus de construcció o d’activitats industrials, i el procediment habitual és analitzar-les abans de prosseguir els treballs calendaritzats.

Aquesta situació ha requerit l’aturada temporal de les obres fins a poder determinar la manera més adequada de procedir i continuar amb l’obra. Actualment, empreses homologades estan realitzant aquests treballs d’anàlisis i les propostes que realitzin hauran de ser validades pel departament de Medi Ambient de la Generalitat.

L’Ajuntament  ha demanat que es busqui una solució àgil per prioritzar aquests anàlisi, ja que es considera que l’enderrarriment de les obres provoca un greu perjudici a l’entorn del passeig i la platja. L’alcalde, Andreu Absil, ha explicat:Fa molts mesos que batallem amb el ministeri, la Generalitat i l’Àrea Metropolitana perquè els montgatins i montgatines puguem tornar a gaudir del nostre front marítim, després de l’impacte del temporal Gloria. Però tot plegat s’està allargant massa i com a institució hem d’exigir solucions. Necessitem el passeig, necessitem nous equipaments i serveis, i ho necessitem amb urgència

Un cop la Generalitat validi la proposta, s’establirà un nou full  de ruta que determinarà la represa de les  obres i la compatibilització de l’obra amb  l’ús de les platges durant la temporada de bany. Mentrestant, s’ha limitat les actuacions a la protecció dels talussos del passeig actual amb l’obra i els acopis de les terres  provinents de l’excavació realitzada i s’ha  reobert el pas soterrani d’accés a la platja.

L’Ajuntament ja fa mesos que treballa  colze a colze amb les administracions supramunicipals, Ministeri, Generalitat i l’Àrea  Metropolitana per contribuir a la resolució  dels treballs l’abans possible i perquè tots els montgatins i montgatines puguem tornar a gaudir del nostre front marítim, després de l’impacte del temporal Gloria i dels successius  temporals que han malmès la platja i les  infraestructures.
Ara, l’aturada de les obres torna a allargar el procés i com a institució l’Ajuntament ha exigit solucions, perquè necessitem el passeig i serveis de qualitat a la zona del litoral.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Montgat

Deixa un comentari