Publicat el 02/02/2021

La idea original de l’Ajuntament de Barcelona era traslladar la parada del bus de la Ronda Universitat a l’estació del Nord

A partir de dilluns vinent, 8 de febrer, les línies C3/4 i C4 de Moventis-Casas, que uneixen Premià de Mar amb Barcelona, continuaran arribant al centre de la ciutat comtal i no es traslladaran a l’estació del Nord, tal com es pretenia inicialment des de l’ajuntament barceloní.
Els busos, però, no s’aturaran a la plaça Universitat com fins ara sinó que ho faran a uns 700 metres de distància, a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Pau Claris.
El punt de sortida i arribada del bus a Premià de Mar és la plaça del Doctor Ferran, on l’antiga parada s’ha desplaçat uns metres per acollir aquests autobusos, una remodelació que no ha implicat la pèrdua de cap plaça d’aparcament.

Davant la possibilitat que la parada dels autobusos es traslladés a l’estació del Nord, allunyant-se del centre de Barcelona i amb els inconvenients que aquest fet podia provocar entre les persones usuàries, des del Consistori es va adreçar el passat gener una carta a la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona demanant que es reconsiderés la decisió del trasllat.
L’escrit al·legava que el canvi d’ubicació obligaria les persones usuàries, la majoria dels quals es desplacen per motius laborals o d’estudis, a replantejar-se els horaris i fins i tot a buscar sistemes de transport alternatius, com els vehicles privats.

Finalment, l’Ajuntament de Barcelona ha reconsiderat la seva decisió inicial i la línia de Premià de Mar continuarà sortint i arribant al centre de Barcelona.

 

Deixa un comentari