Publicat el 30/06/2015

Els mestres i equips directius de les escoles Sant Andreu i Labandària  el dimarts 30 de juny, varen fer la seva darrera jornada laboral als seus respectius centres. A partir del setembre, les dues escoles es fusionen en un nou projecte educatiu, l´Escola Jaume Llull.
Les comunitats educatives de les escoles Sant Andreu i Labandària, equips directius, mestres, alumnes i famílies, posen fi d’aquesta manera a un curs que suposa un abans i un després en l’oferta educativa del municipi.
El descens de la natalitat les ha abocat a una fusió i, al setembre, el nou centre obrirà les portes a les instal•lacions del carrer dels Contrabandistes, on fins ara hi havia l’Escola Sant Andreu, amb un nou equip directiu, un nou projecte educatiu, més alumnes i un nom nou.
La nova escola, que portarà el nom del gegant de Llavaneres, Jaume Llull, afronta el repte amb il•lusió.  Les aules de l’Escola Labandària quedaran buides: serà tasca del nou govern municipal decidir-ne el seu ús.
Treballant des del desembre en la fusió
L’anunci de la fusió va arribar al mes de desembre de mans del departament d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Arran de l´anunci, les dues escoles en van informar les famílies dels alumnes i es van crear unes comissions de treball. El repte durant tot aquest temps ha estat fusionar els dos projectes educatius en un de nou; un nou projecte que inclourà els aspectes amb més pes específic dels dos centres.
Una altra feina d’aquests mesos ha estat la tria del nom, que es va fer mitjançant un procés participatiu obert. L´Ajuntament de Llavaneres ha estat a disposició de les dues escoles i també del departament per donar suport en tot aquest procés.
A la revista municipal LlavaneresInfo, que es repartirà a finals d´aquesta setmana, reproduirem els articles de comiat dels fins ara directors dels dos centres, Montse Zarza, del Labandària, i Alfons Cussó, del Sant Andreu, que pleguen per donar pas a un nou equip directiu.

Deixa un comentari