Publicat el 06/05/2015

Dijous 7 de maig a les 7 de la tarda, el Centre Cívic El Gorg acollirà l´acte inaugural de les 5es Jornades Gastronòmiques de la Patata.
La festa inicial d´aquestes jornades tindrà com a convidat d´excepció l´actor maresmenc, Joan Pera, recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi. Tothom hi està convidat.
Les jornades, que enguany se celebraran del 7 de maig al 7 de juny, arriben a la seva cinquena edició precedides per l´èxit de les anteriors i, en aquesta ocasió, hi participen cinc establiments locals que han ideat els plats més originals i apetitosos, elaborats amb l´ingredient estrella, la patata.
La patata és la protagonista d´aquestes jornades per ser un producte molt arrelat a la història de Sant Vicenç. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte de proximitat amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.
Els cuiners i les cuineres dels cinc establiments participants han creat, per a introduir als seus menús durant un mes, plats elaborats amb l´ingredient estrella tant suggerents com milfulles de patata, Pil-Pil de patata amb virutes de bacallà, pastis de patata i carn o bressol de patata farcida de carn amb gratinat de formatge sobre amanida de nopals, entre altres.
Plats que també tindreu l´oportunitat de tastar durant l´acte inaugural de les jornades, que se celebrarà el proper dious 7 de maig, a les 7 de la tarda, al Centre Cívic El Gorg
Les Jornades Gastronòmiques de la Patata van néixer el 2011 amb l´objectiu de potenciar i dinamitzar el sector de la restauració al municipi, donar un valor afegir a la gastronomia local i crear un nou atractiu turístic que incrementés el nombre de visitants. Per portar-les a terme, la Regidoria de Turisme i l´Ajuntament han comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari