Publicat el 12/07/2017

El colomenc Rafael Bueno (exconcursant d’un talent show) i la tianenca Victoria Riba (telonera d’Alejandro Sanz) animen la nit de divendres

El segon cap de setmana del Festival d’Estiu de la ciutat, “Les Nits al Port de Badalona” manté i dedica, fidel a la seva programació, l’equador de les vetllades musicals al folklore de cultures arrelades a la ciutat, com la galega i l’andalusa. Repeteixen cartell les cinc entitats de la ciutat  que l’edició anterior en van fer ple:  la banda de gaites de l’Agrupació Cultural Galega Agarimos i  els cor de la Hermandad Senyora del Rocío de Badalona, el cor Aromas del Camino del Centro Cultural La Esperanza, el cor  Flamenco Vivo, i el cor Raíces de la Esperanza de la Asociación Cultural Rociera Andaluza Ciudad de Badalona.

Divendres seran dues figures que es volen fer un espai com a solistes en el panorama del pop actual les que ompliran de ritme l’escenari del Port. Es tracta de Victoria Riba, de Tiana, que inicia l’any 2012,  de la mà del seu descobridor, Juan Estrada, una carrera musical pròpia. Amb el suport d’Alejandro Sanz i després de signar amb la discogràfica Sony Music,  llença el seu primer àlbum “Mírame” amb el que fa les primeres gires per l’Estat. Posteriorment, obre com a telonera set dels concerts del seu padrí musical en la gira “Sirope”, tot actuant per a milers de persones. Actualment, està en ple procés d’enregistrament del seu segon àlbum.  Amb molta il·lusió es presenta en el concert del Port de Badalona. Un concert acústic amb barreja electrònica, tot fent un passeig pels temes del seu primer àlbum.

Rafael Bueno, que actuarà la segona part de la nit de divendres, tria el primer concert que fa a Badalona per presentar en exclusiva el tema “Ha llegado el momento”, produït per Alejandro Sanz, un títol molt real i coherent amb l’etapa que l’artista colomenc afirma estar vivint, d’il·lusió i ganes de lliurar tot el millor al seu públic. Rafa Bueno va fer el gran salt quan va ser seleccionat per participar en un talent show de prime time d’una televisió privada.  Espera amb moltes ganes el contacte directe amb la seva ciutat d’acollida, ja que ell és originari de Santa Coloma de Gramenet. Repassarà versions de les cançons més reconegudes en el seu repertori com “Pedacitos de ti”, oferirà cançons del primer àlbum, i cantarà les que el van fer popular en el programa televisiu com “La niña del fuego” o “El día que me quieras”. Sense oblidar, comparteix,  un petit repàs pel flamenc, al final, com a cirereta del concert.

El Festival d’Estiu “Les Nits al Port” consolida  durant el 2017 la cinquena edició com l’oferta lúdica més completa per a les nits del mes de juliol a la ciutat, amb una programació de diferents estils artístics. La programació combina cartell local i de poblacions properes. En aquesta ocasió amb molta complicitat amb Tiana, amb Victòria Riba i la coral del municipi que viu a cavall del Maresme i el Barcelonès, que va actuar dissabte passat. Subratllar que també en aquesta edició, i ja en van dues,  la nit de la dansa esdevé la gala del final de l’estatge que l’exprimer ballarí del Royal Ballet, David  Makhateli, dirigeix a la ciutat la segona quinzena de juliol. De manera que a l’expertesa del Jove Ballet de Badalona, dirigit per Marisa Yudes, se suma més talent internacional.

Totes les actuacions comencen a les 22h. L’accés al port durant el Festival és lliure, l’aparcament gratuït i es complementa amb oferta gastronòmica.  El Festival l’organitza Marina de Badalona, amb el suport de l’Ajuntament de Badalona i de diferents patrocinadors locals que hi col·laboren per mantenir aquesta cita estiuenca de referència.

Com a novetat, en aquesta  V edició se suma a aquesta iniciativa l’establiment de restauració del Port Sant Anastasi, que els dimecres del mes de juliol (dies 12, 19 i 26 també a les 22h) programa actuació del reconegut pianista i compositor badaloní Ismael Dueñas amb el seu trio de piano de jazz contemporani amb Curro Gálvez al contrabaix i  Oscar Domènech a la bateria, amb peces estàndards de jazz, boleros, temes originals i versions amb influències de pop-rock i música clàssica.

Avantsala de les Nits al Port
Dimecres 12, 19 i 26 de juliol, a les 22h al Sant Anastasi, Ismael Dueñas trio piano jazz

21/7/2017
Gala de dansa, amb el Jove  Ballet Clàssic & Friends (ballarins vinguts de les millors companyies de dansa, que provenen de Badalona) i els participants de l’estatge que David Makhateli, exprimer ballarí del Royal Ballet, convoca a Badalona.

22/7/2017
Nit d’òpera amb fragments de Tosca de Puccini, i d’altres peces del gènere, amb la soprano Àngela Lorite i la formació de Dansa Espanyola que coordina Isabel Romero, amb la direcció de Marisa Yudes.

Deixa un comentari