El Centre de Suport Alimentari l’Entorn necessita més aliments per fer front a l’augment de la demanda generada per la crisi de la COVID-19 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/05/2020

L’Ajuntament de Mataró, Càritas i Creu Roja fan una crida a la ciutadania i també a productors locals perquè facin donacions de productes alimentaris al Centre de Suport Alimentari l’Entorn. Aquest centre ha vist augmentar en un 87,99% la demanda durant la crisi del coronavirus

L’Entorn, situat al carrer Casto Méndez Núñez, és un centre de suport d’aliments solidaris que es va crear l’any 2016 amb la voluntat d’oferir un millor servei a les famílies que, per circumstàncies diverses, es troben en situació de vulnerabilitat o d’exclusió social.

L’Entorn ofereix aliments peribles de llarga durada però també productes frescos i congelats per assegurar una alimentació bàsica i una dieta adequada a les famílies usuàries. La gestió de l’equipament i del servei es porta a terme amb el treball conjunt de les entitats del Tercer Sector Càritas Interparroquial i Creu Roja amb l’Ajuntament i amb el suport de la Fundació Banc dels Aliments.

La crisi del coronavirus ha modificat el funcionament del centre en funció del moment i ara les persones usuàries van a recollir els lots alimentaris, preparats prèviament per persones voluntàries, amb cita prèvia. Però el que més ha canviat ha estat el nombre de famílies que necessiten aquest servei per poder alimentar-se. Les dades mostren que la demanda ha crescut un 87,99% donant aliments per a 3.900 persones.

Productors locals i supermercats
Davant d’aquesta situació, Benestar Social de l’Ajuntament ha treballat conjuntament amb Promoció Econòmica per fer arribar una carta on es demana la col·laboració d’empreses locals de producció i distribució alimentària perquè puguin col·laborar aportant els seus excedents.
En aquesta línia s’ha contactat tant amb els productors locals del programa “Collits a casa” com amb supermercats de la ciutat.
A nivell particular, el ciutadà o ciutadana que vulgui col·laborar ho pot fer comprant online en el seu supermercat habitual i donant l’adreça de L’Entorn (carrer de Casto Méndez Núñez, 64. 08302-Mataró) perquè s’entregui allà, en horari de 9 a 13 h de dilluns a divendres, sense persones intermediàries.

Davant de qualsevol dubte per fer la col·laboració es pot trucar a Creu Roja al 93 741 02 25 o enviar un correu electrònic a: mataro@creuroja.org

 

Deixa un comentari