Publicat el 27/10/2022

Els responsables dels Punts d’Informació Turístics repartits per la comarca han conegut el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora i el celler Quim Batlle per tal de promocionar-los entre els visitants

 

 

 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme potencia la difusió del territori a través dels Punts d’Informació Turística (PIT) organitzant sortides periòdiques per donar a conèixer diferents llocs d’interès de la comarca. En aquest cas, la temàtica ha estat l’enoturisme, un tipus de turisme específic del Maresme gràcies a la DO Alella que ofereix un vi autòcton extret de la pansa blanca.

El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, situat a Teià, ha estat un dels equipaments culturals que han visitat.
El complex engloba un jaciment arqueològic d’època romana i un petit centre d’interpretació amb projecció audiovisual. Els participants han visitat el celler romà, descobrint un dels precursors de l’activitat vitivinícola de la comarca.

L’altre localització ha estat el celler Quim Batlle, ubicat a Tiana, de tradició familiar i amb unes vinyes que beuen dels tocs salins del Mediterrani. Cultiva les varietats autòctones de la DO Alella, la pansa blanca, la garnatxa blanca i el picapoll i crea vins ecològics amb personalitat pròpia.

“Punts d’Informació Turística” és un projecte que neix a Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona. Els PIT són espais que ajuden a complementar el servei d’atenció als visitants que ofereixen les pròpies Oficines de Turisme dels municipis, com són els allotjaments turístics, museus, biblioteques o serveis repartits arreu del Maresme. Són una vuitantena els PIT que prescriuen els espais d’interès de la comarca.
Per garantir l’actualització i coneixement del territori es fan formacions periòdiques perquè puguin ampliar els indrets a promocionar al Maresme.
Aquest any es va organitzar una sortida a Premià de Dalt, on els responsables dels PIT van conèixer la Poma Bike Park i la ruta del Santuari de la Mare de Déu de la Cisa.
Els participants de la sortida han destacat la importància de conèixer de primera mà els recursos de la comarca per poder recomanar-los als visitants, turistes i també als residents que s’interessin per fer excursions pel Maresme.

 

Redacció
Imatge i font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Deixa un comentari