Publicat el 10/05/2021

Ha estat una regata on les 20 embarcacions que han fet el recorregut llarg fins a Palamós i les 12 que han optat pel recorregut curt fins a Blanes han hagut de lluitar la posició disputant una regata molt estratègica

El Duende 50 i el Smerit es converteixen en els creuers guanyadors de l’edició d’enguany de la regata La Dragonera del CN El Balís de Llavaneres, una competició puntuable pel Campionat de Catalunya de creuers d’altura i reduïdes i per la Copa Catalana de regates costaneres. La regata amb punt de partida al CN El Balís de Llavaneres, s’ha disputat aquest cap de setmana amb unes condicions meteorològiques variants.
Les embarcacions van sortir a les 10h de dissabte amb un vent de sud-oest amb intensitat de 5-6 nusos. Al llarg de la jornada el vent va pujar d’intensitat, però a la caiguda del sol es van patir també encalimades.
Ha estat una regata on les 20 embarcacions que han fet el recorregut llarg fins a Palamós i les 12 que han optat pel recorregut curt fins a Blanes han hagut de lluitar la posició disputant una regata molt estratègica.

D’entre els creuers ORC amb tripulació, el primer classificat ha estat l’embarcació Varano del desierto d’Enrique Twose (CN d’Arenys de Mar).
En la categoria ORC A2 el trofeu ha estat per l’Smerit de Tito Moure (CV Blanes) i
en ORC A3, ha estat el CMR d’Oriol Cornudella de CN El Balis qui s’ha imposat en primera posició.

El Duende 50 de Jacinto Rodríguez (CN d’Arenys de Mar) s’ha proclamat campió d’RI amb tripulació. i
El Blue de Diana Coromines (del Real Club Náutico de Barcelona) ha aconseguit el primer premi d’RI A2.
Aquests han estat obsequiats per un certificat RI anual pel 2022 gràcies a la col·laboració de la RANC, Real Asociación Nacional de Cruceros, amb la regata la Dragonera.

El recorregut llarg de La Dragonera estava contemplada per fer-la enguany fins a Begur recorrent un total de 115 milles, però a causa de la previsió meteorològica a aquesta zona amb puntes de 40 nusos, el comitè organitzador de la regata va decidir divendres escurçar-la fins a la Llosa de Palamós.

GRAN ÈXIT DE PARTICIPACIÓ
L’edició de La Dragonera d’aquest 2021 celebrada entre aquest dissabte dia 8 i diumenge 9 ha tingut un elevat nivell de participació. Quelcom que ha mostrat les ganes de navegar que tenien els regatistes després que l’any passat la competició s’hagués de suspendre a causa de la Covid-19. La principal novetat d’enguany ha estat el canvi de dates i recorregut de la regata.

El CN El Balís ha acollit La Dragonera just una setmana després de celebrar la Copa d’Espanya 420. El Club Nàutic de Llavaneres gaudeix d’una gran activitat esportiva, tant en l’àmbit de competicions com d’activitats nàutiques.
La Dragonera ha coincidit al port amb altres activitats com la gran recollida de residus, emmarcada en la campanya ‘Let’s Clean Europe’.

 

Deixa un comentari