Publicat el 06/04/2021

Les activitats i l’atenció de les persones grans usuàries dels Casals Municipals de la Gent Gran continuen i es consoliden després dels mesos d’adaptació a la situació marcada per la pandèmia

Mataró disposa d’una desena de casals municipals per a la gent gran distribuïts per tota la ciutat. Les activitats que es feien presencialment així com d’altres serveis com el de menjador es van haver d’adaptar a la situació marcada per la pandèmia de la Covid-19.
En un primer moment, l’equip professional  es van dedicar a fer trucades de seguiment a les persones grans usuàries per saber la seva situació, si necessitaven alguna cosa i quin era el seu coneixement i/o voluntat d’aprendre sobre noves tecnologies. Des del març fins al juliol del 2020, es van fer 7.820 trucades a 2.625 persones.
De forma paral·lela a les trucades, es van enviar diàriament (via correu electrònic i whatsapp) vídeos o missatges amb activitats de gimnàstica, relaxació, documentals, obres de teatre… per poder veure en línia.
També es van adaptar les xerrades del 18è Cicle d’Activitats Formatives per a la Gent Gran. I es va iniciar una formació en línia sobre la plataforma ZOOM que és la que va escollir l’Ajuntament per fer activitats i reunions.
En total aquesta formació sobre ZOOM la van rebre 203 persones i a 709 persones se’ls hi ha donat recolzament puntual per resoldre dubtes o problemes tècnics al connectar-se a aquesta plataforma.
La producció de vídeos va ser una de les eines de comunicació més efectives i des de l’equip de professionals van realitzar-ne 112 i van gestionar els 38 vídeos que van fer de forma voluntària les persones grans usuàries d’aquests equipaments municipals.

Activitat híbrida
En els mesos d’estiu del 2020, es va potenciar la combinació d’activitats presencials amb grups reduïts amb les online. En aquest sentit, per exemple, les sessions de gimnàstica organitzades per la Direcció d’Esports van comptar amb 54 persones dividides en grups i en el calendari.
Un cop començat el curs, es van programar cursos de manteniment físic en diferents grups que van comptar amb bona acollida tot i que ara, continuen online.
L’adaptació a les noves onades de la Covid-19 provoca que a nivell logístic i organitzatiu, els tècnics de l’Ajuntament amb les persones de les empreses subrogades hagin de planificar en funció de la normativa vigent. Més informació: https://www.mataro.cat/ca/temes/gent-gran

19è Cicle d’activitats formatives i Dia Internacional de les Persones Grans
Per al curs 2020-2021 es va apostar per continuar amb la programació del 19è Cicle d’activitats formatives amb temàtiques adaptades a la nova situació que ajudin a conviure millor amb la nova realitat a les persones grans.
En les session del 2020 han participat 141 persones i durant el 2021 continua la programació.

El Dia Internacional de la Gent Gran es va celebrar amb diverses activitats com la participació al programa de ràdio “L’hora de la gent gran” de Mataró Audiovisual, la lectura del manifest i la presentació del vídeo de “Mataró, ciutat amiga de les persones grans” que va anar acompanyat per una conferència. Es va ballar una flashmob i es van compartir poesies, receptes de cuina i actuacions en playback

Actualment des de la regidora de Gent Gran Activa es constata que les activitats i els tallers (català, memòria, dansa i moviment, txi-kung…) són ben rebudes i seguides gràcies a la formació continua que es fa en matèria de noves tecnologies.

 

 

Deixa un comentari