Publicat el 09/10/2018

Amb aquest, ja són 7 els municipis en què l’AMTU gestiona el transport a demanda a Catalunya

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) gestiona, des del passat 3 d’octubre, el nou servei de transport a demanda (TAD) que ofereix l’Ajuntament de Santa Susanna. Aquest servei permet als veïns de Santa Susanna arribar amb transport públic des de casa seva als principals serveis del municipi com són: l’ajuntament, el mercat, l’estació de tren, les escoles o les zones comercials.

El servei de TAD de Santa Susanna està operatiu de dilluns a diumenge, de 7h a 20h. L’AMTU en gestiona les peticions que rep dels ciutadans, que han de reservar fins les 20h del dia anterior, a través del telèfon gratuït 900 69 65 66 (de dilluns a divendres).

El TAD és un servei de transport públic compartit, de manera que si hi ha diversos usuaris que han de fer una mateixa ruta en un mateix horari, comparteixen el transport. Una vegada l’AMTU ha completat la gestió de la petició, l’usuari rep una trucada conforme la reserva ja és efectiva.
Aquest servei de transport a demanda el realitzen tres taxis del municipi. L’Ajuntament de Santa Susanna es fa càrrec d’una part del cost del servei, de manera que, per al ciutadà, el transport té un cost de només 2 euros.
Els majors de 65 anys o persones amb mobilitat reduïda tenen dret a quatre serveis gratuïts al dia.

El viatge es pot sol·licitar des del lloc de residència fins a 6 punts de destinació:

1-Zona centre (Ajuntament, parada de bus interurbà, dispensari, centre cívic…)
2-Estació/ baixador de la línia R1
3-CEIP Montagut
4-CEIP Santa Susanna
5-Zona comercial “La Riera”
6-Zona comercial “La Bòbila”
També es pot fer el viatge des de qualsevol dels punts de parada anteriors fins a l’habitatge, o entre qualsevol dels punts de parada (per exemple: zona centre/ estació).

El transport a demanda, a Catalunya
El Transport a Demanda (TAD) és un servei assimilat a transport públic que dona resposta principalment a les necessitats d’aquells municipis amb poca densitat de població o amb zones molt disseminades i allunyades del nucli urbà en les quals hi ha poca demanda, cosa que fa inviable la implantació d’un servei de transport públic urbà tradicional. En aquests casos, l’existència d’un transport a la demanda garanteix que tots els ciutadans del municipi tinguin accés als serveis i equipaments bàsics de la seva ciutat mitjançant un servei de TAD que els hi facilita el seu ajuntament.
Des de l’any 2016 , en què va posar en marxa a Pineda de Mar el primer servei de transport a demanda, l’AMTU s’ha convertit el referent de la gestió d’aquest tipus de servei a Catalunya.
Actualment, l’AMTU gestiona el TAD de 7 municipis: Pineda de Mar, Sant Esteve de Sesrovires, Santa Maria de Palautordera, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, i Santa Susanna. De de fet, la voluntat de l’AMTU és la de convertir-se en el centre de gestió a tot Catalunya d’aquest tipus de servei.

L’AMTU
L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) treballa per la millora de la mobilitat i de les infraestructures de transport públic d’arreu de Catalunya. Actualment té 101 entitats associades, d’arreu de Catalunya: 98 municipis i 3 Consells Comarcals, amb una població representada de més de 2 milions d’habitants i un volum de viatgers urbans transportats de prop de 42 milions anualment.

El president de l’AMTU és Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera. El vicepresident primer és Jaume Mauri, regidor de Caldes de Montbui, i el vicepresident segon és Josep Mayoral, alcalde de Granollers.
Des de l’any 2009, l’AMTU gestiona, per encàrrec de l’ATM, la sol•licitud de la targeta T-16 per als nens i nenes residents a municipis de les corones 2, 3, 4, 5 i 6. A més, actualment l’AMTU també gestiona la T-verda, un títol de transport de recent creació que permet viatjar gratuïtament en transport públic durant 3 anys, a canvi de desballestar un vehicle sense etiqueta ambiental i comprometre’s a no comprar-ne cap altre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari