Publicat el 16/06/2017

L’alcalde els ha explicat com funciona l’Ajuntament, quins grups municipals hi ha, quants regidors hi treballen, quins impostos es gestionen o, per exemple, qui prepara la Festa Major.

Unir el passeig Marítim entre Vilassar de Mar i Premià de Mar i aconseguir l’Ateneu Vilassanès, per tenir un teatre al poble, són les intencions del govern de Vilassar de Mar pels propers anys. Això és el que ha explicat l’alcalde, Damià Del Clot, als alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Vilatzara. Tots ells també han sabut, de primera mà, que s’està treballant en les obres a la Suïssa, al Pérez Sala, i que es vol crear una marca comercial per atraure el turisme de consum familiar a la localitat. Sobre les feines que ja s’han fet durant els primers dos anys de mandat, l’alcalde ha destacat la reducció de l’endeutament de l’Ajuntament i la millora del temps de pagament de les factures a les empreses proveïdores.

Aquests dies l’alumnat de 1r d’ESO del Vilatzara està fent el crèdit de síntesi i el que volen és descobrir Vilassar de Mar. És per això que l’alcalde els ha explicat com funciona l’Ajuntament, quins grups municipals hi ha, quants regidors hi treballen, quins impostos es gestionen…
El que més ha interessat als alumnes, però, és sobre el canvi de vida que ha tingut un polític com Damià Del Clot en els últims dos anys, des de que ha estat escollit alcalde del seu municipi. Del Clot els ha explicat que des de sempre li ha agradat la política, que el seu avi va ser alcalde i que, per tot això, fa temps que es dedica al servei al seu poble. Amb tots ells ha recordat que una de les feines més agradables és la de poder fer casaments i que el que més li agrada del poble és la seva gent. D’altra banda, ha explicat que passa moltes hores a l’Ajuntament, que té moltes reunions i que un dels moments més difícils del mandat ha estat el 12 d’octubre del 2016, amb les fortes pluges que van afectar Vilassar de Mar.
Sobre el seu rival polític, Del Clot ha assegurat que és ell mateix, la seva pròpia motivació: “El pitjor que li podria passar a un alcalde és perdre la il·lusió”. Parlant de referents polítics ha pensat en Josep Fornas, qui en plena època franquista va treballar per salvar patrimoni cultural de Catalunya com llibres i biografies. Fornas va ser diputat al Parlament de Catalunya entre el 1980 i el 1984.

Al final de l’entrevista, l’alumnat ha reconegut a Damià Del Clot que la feina d’alcalde els sembla “difícil” perquè sempre s’ha de “buscar la millor solució per a tothom” i que “a vegades és complicat que totes les parts estiguin contentes”.

Deixa un comentari