Publicat el 25/03/2021

Montserrat Candini envia una carta a Teresa Ribera denunciant l’actuació “incoherent” del seu ministeri, explica també que es va col·locar una barrera de sacs de sorra per protegir els paratges naturals i instal·lacions de Calella, i que la Generalitat ho va autoritzar

L’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha traslladat a la ministra per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera,  el “profund malestar” de l’Ajuntament per la multa de la Direcció General de Costes per la instal·lació d’una barrera de sacs de sorra per protegir les guinguetes dels temporals. Candini ha enviat una carta a Ribera on recrimina la incoherència del ministeri per “sancionar la protecció dels nostres paratges naturals i de les nostres instal·lacions amb mètodes no invasius i respectuosos amb l’entorn”.
En aquesta missiva es demana que s’arxivi l’expedient sancionador. S’explica que l’actuació de l’Ajuntament es va fer de manera urgent per protegir als seus ciutadans i la seva economia sota l’autorització d’una administració superior com és la Generalitat de Catalunya. L’Alcaldessa aclareix que el malestar de la institució no és per la quantitat econòmica a pagar – 920 euros – sinó per la nul·la coherència de l’actuació i perquè deixa l’Ajuntament amb una sensació de desempara i abandonament per protegir la ciutat.

La barrera protectora dels sacs de sorra es va col·locar com a element protector de les guinguetes davant els temporals, després que el gener del 2020 el Glòria sacsegés el litoral causant un gran nombre de danys.

 

 

Deixa un comentari