Publicat el 20/04/2016

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha començat  un seguit de trobades amb comandaments i les diverses unitats que conformen el cos de la Guàrdia Urbana per tal d’explicar els detalls de la reforma del cos, que es troba en una fase avançada de disseny. Sabater, que és qui ostenta les competències de seguretat a la ciutat, vol que tots els professionals de la Guàrdia Urbana puguin conèixer de primera mà en què consisteix aquest canvi i expressar els dubtes o preguntes que els plantegi la reforma.
L’alcaldessa ha manifestat que “de la mateixa manera que l’opinió dels treballadors del cos es va tenir en compte en la fase de diagnosi i en el procés de disseny, també vull escoltar tothom en aquesta part final d’aquest procés, previ a la seva implementació”

Tal i com ha assenyalat Sabater, l’objectiu és garantir que la Guàrdia Urbana segueixi oferint un bon servei públic i aconseguir que sigui de la màxima qualitat possible. L’alcaldessa, que ha elogiat la tasca importantíssima que duen a terme els servidors públics, ha explicat que els eixos sobre els quals es basa aquest canvi se sustenten en aconseguir una Guàrdia Urbana més optimitzada, amb més presència al carrer, més lligada als districtes i barris i, a la vegada, que garanteixi els drets dels treballadors i unes condicions laborals equitatives que es basin no en l’adscripció que cada agent té en una o altra unitat sinó en el servei que es presta. 
Sabater també ha volgut deixar clar que aposta per una policia local no polititzada, que no rebi ingerències partidistes i que pugui anar superant algunes dificultats i tensions que des de fa molts anys es viuen amb preocupació dins del cos. 

El procés de reforma de la Guàrdia Urbana és fruit d’una diagnosi iniciada fa uns mesos a partir d’enquestes i trobades amb els agents, comandaments del cos i representants dels treballadors així com jornades de treball com les Jornades de Seguretat del passat mes de gener on es va poder recollir l’opinió d’experts i es van contrastar models de seguretat d’altres ciutats.
En el marc d’aquest procés de diagnosi també s’ha pogut anar recollint l’opinió dels badalonins i badalonines sobre com ha de ser la seguretat a la ciutat.

Deixa un comentari