Publicat el 23/11/2017

L’empresa, situada al barri de Sant Roc, manté diverses iniciatives d’acció social a la ciutat

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater i el 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, han visitat l’empresa farmacèutica Grupo Menarini que té la seu a Badalona, amb una superfície de 15.000 m2, un dels cinc centres d’I+D del grup a Europa i una planta de producció de productes farmacèutics.  Arrelada al barri de Sant Roc des del 1972, té una plantilla de més de 730 persones amb un 95% de contractes indefinits.

Acompanyada per Josep Maria Puente, de la Federació d’Empresaris de Badalona, i per Faustino Marín, gerent de l’Institut Municipal per a la Promoció de l’Ocupació (IMPO), l’alcaldessa ha estat rebuda pels consellers de Grupo Menarini, directius i representants del Comitè d’Empresa.
Durant la trobada Salvador Pons, conseller de la companyia, ha explicat que la filial de Menarini Espanya situada a Badalona produeix més de 60 milions d’unitats de medicaments l’any, amb una exportació de més del 75% i una facturació l’any 2016 de 236 milions d’euros. Actualment la companyia centra la seva activitat en les àrees de risc cardiovascular, respiratori, analgèsia, aparell digestiu i salut sexual masculina.

Acció social al territori
En el decurs de la visita, l’alcaldessa i els responsables municipals han abordat els diversos projectes de col·laboració que l’empresa Menarini i els seus treballadors tenen amb la ciutat de Badalona. A banda de la col·laboració amb entitats veïnals i socials en activitats destinades a col·lectius en risc d’exclusió social, s’ha valorat molt positivament el desplegament del projecte “Badalona ciutat cardioprotegida”, amb la instal·lació de 26 desfibril·ladors automàtics d’última generació a farmàcies de la ciutat per prevenir episodis de mort sobtada.
Així mateix, s’ha confirmat que el mes de febrer de l’any vinent tindrà lloc la segona edició del Concert de Gòspel benèfic, Notes solidàries per Badalona, la recaptació del qual es dedicarà a dues entitats que treballen per al benestar de les persones com són la Fundació Ateneu Sant Roc i l’Institut Guttmann.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, ha manifestat que “és voluntat d’aquest govern enfortir la relació amb Menarini pel compromís que ha mostrat durant tota la seva trajectòria amb l’entorn i amb la ciutadania de Badalona” i ha destacat la importància de comptar amb empreses capdavanteres tecnològicament i que proporcionen estabilitat laboral i compromís de futur.

Salvador Pons, conseller de Menarini, ha ressaltat que “Estem totalment compromesos amb la ciutat de Badalona i bona prova d’aquest compromís és l’acció social que duem a terme amb entitats com la Fundació Joventut de Badalona, l’Institut Guttman, la Fundació Ateneu Sant Roc, Càritas o amb el propi ajuntament organitzant les Jornades Científiques o cardioprotegint la ciutat”.

 

 

Deixa un comentari